TIBO KFT - TIBO KERESKEDŐ UDVAR

Cím: 5600 Békéscsaba, Kazinczy utca 11.    Telefon: 66 / 527 - 600  Fax: 66 / 527 - 601 Email: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.   Nyitva: H - P 08:00 - 17:00

Főoldal ALDES központi porszívók

nyil

Termékek árakkal

hazhozszallitas 220x71 px GIF

info elipse 1

Kiadó raktárak Békéscsabán
a TIBO Kereskedő Udvarban

 Információ: 30 / 9 789 - 987


 

magura-autosiskola-kicsi

Takarítson porszívózúgás és porszag nélkül!

Valljuk be, takarítani senki sem szeret! Azonban érdemes elgondolkodnunk a porszívózással kapcsolatos tudományos felmérések azon eredményein, melyek szerint akik valamelyik házukban, vagy lakásukban már használtak központi porszívót, azok a következő otthonukba is beszereltettek egyet.

Az ALDES a világ egyik legnagyobb központi porszívó gyártója. Háztartási és professzionális takarításra fejlesztett kiváló készülékei megbízhatóságukról, hosszú élettartamukról, kimagasló szívó-teljesítményükről és jó ár/érték arányukról híresek. Ezen az oldalon e rendszerekről olvashat.

 1. Miért praktikus egy Aldes központi porszívó?
 2. Hogy kell használni az Aldes központi porszívót?
 3. Háztartási központi porszívók
 4. Professzionális központi porszívó rendszerek
 5. Tervezés, készülékválasztás
 6. Kivitelezés és beüzemelés
 7. Aldes központi porszívó tartozékok
 8. Garancia és szervíz

 

• • •  TIBO SZELLŐZÉSTECHNIKAI  BEMUTATÓTEREM  BÉKÉSCSABA  • • •


 

Miért praktikus egy Aldes központi porszívó?

Az Aldes központi porszívók használata könnyű, csendes, tiszta és higiénikus. A szó mindkét értelmében könnyű, mert e modern készülékek játszi könnyedséggel kezelhetők, nem beszélve arról, hogy használatukkor csak a flexibilis csövet és a porszívó nyelét kell mozgatnunk, a berendezést magát nem. Csendes, mert a gép a lakás bármelyik távolabbi pontján is elhelyezhető  (például a garázsban, a padlásfeljáróban, a kamrában, a pincében, vagy akár a gardróbszekrényben is), így annak zaja  használat közben senkit sem zavar. Tiszta, mert a porzsák ürítése a lakásban semmiféle porolással nem jár. Higiénikus, mert az elszívott levegőt - a benne lévő por kiszűrése után - nem a lakótér levegőjébe, hanem a szabadba fújja, így a lakásban elmarad a szálló por és a porszag. A háztartási kategóriájú készülékek formatervezettek, a garázsban akár egy márkás autó mellett is jól mutatnak.

 

 

Az Aldes központi porszívó rendszer beépített részei, a lakás egy tetszőleges pontján  (például a garázsban) elhelyezett központi egység (porszívógép), a hozzá kapcsolódó beépített csőrendszer és fali csatlakozó aljzatok, valamint a gép által szabadba fújt levegő (opció) elvezetésére szolgáló cső- és hangtompító rendszer. A mozgatható részek a flexibilis porszívócső, a  fogórészek, a teleszkópos nyél és a takarítókészletenként változó számú és rendeltetésű szívófej és kefe, melyeket így együtt kiegészítőknek nevezünk.

 

 

 

A háztartási központi porszívó rendszer részei:

1. Központi egység (porszívó készülék)

2. Kiegészítők (flex.cső, nyél, fejek, stb.)

3. Fali csatlakozó aljzatok (szívócsatlakozók)

4. Beépített csőrendszer

 

 

Az Aldes háztartási és professzionális központi porszívói kifejezetten hosszú élettartamra tervezettek, mely alatt szívóteljesítményükből -  kialakításuknál fogva - gyakorlatilag nem veszítenek, ellentétben az egyszerű porzsákkal + levegőszűrővel ellátott, hordozható készülékekkel.

 

A hagyományos, hordozható porszívók csak normál porzsákkal és levegőszűrővel szereltek, egyes ilyen hordozható készülékekben pedig már úgynevezett HEPA szűrő is található. Ezek ugyan eleinte képesek a levegőben lévő finom porszemcsék kiszűrésére, de élettartamuk alatt e szűrők hatásfoka és hatékonysága - a rendszeres takarításuk ellenére is - jelentősen (akár 40 - 50 %-kal is) leromlik. Így az évek múltával e hordozható porszívók - porszívózás közben - egyre kevesebb port képesek felszívni, ellenben egyre több - erősen allergén hatású - finom port fújnak vissza a lakótérbe.

 

Az Aldes központi porszívói karbantartást nem igényelnek, esetleges szervízigényüket - illetve a porzsákjuk megteltét - automatikusan kijelzik. A háztartási készülékek porzsákja akkora, hogy azt egy átlag lakásban (házban) elég  1,5 - 2 évente egyszer kicserélni.  A professzionális berendezéseknél még erre sincs szükség, mivel a porleválasztást, illetve saját maguk takarítását és ürítését porzsák nélkül, automatikusan és folyamatosan elvégzik.

 

A lakások légszennyezésével, illetve a lakóterek porterhelése miatt kialakuló asztmatikus és allergiás betegségekkel kapcsolatos kutatások kimutatták, hogy az ilyen jellegű betegségek (asztma, porallergia) kialakulásában 60 %-nál nagyobb arányban felelősek a rossz minőségű porszívók. Ez egyrészt azért van így, mert e készülékek a lakóterekből a port - kis szívóteljesítményük miatt - csak nagyon rossz hatásfokkal képesek összegyűjteni, másrészt pedig azért - és ez a nagyobb jelentőségű probléma - mert e hordozható porszívók rossz hatásfokú porleválasztó és levegőszűrő rendszerei pont azokat a kis méretű porszemcséket juttatják vissza szinte teljes mennyiségükben a lakások levegőjébe, amelyek az előbb említett betegségek legfőbb kiváltói.

 

 

• • •  TIBO  SZELLŐZÉSTECHNIKAI  BEMUTATÓTEREM  BÉKÉSCSABA  • • •

 

 

Hogy kell használni egy Aldes központi porszívót?

A háztartási központi porszívókkal egyszerre egy felhasználó dolgozhat (a professzionális gépeknél, tipusuktól függően több is).

A flexibilis porszívócső hossza 7,5 méter, melynek egyik végét használatkor a falba épített csatlakozó aljzatba kell bedugni, a másik végéhez pedig a kezelőfej, illetve a teleszkópos porszívónyél csatlakoztatható.

A porszívó készülékek be- és kikapcsolása látványosan egyszerű. A porszívóban egy rendkívül érzékeny mikrofon található, mely azt a hangot érzékeli, ami a kívülről bordázott flexibilis porszívócső részeinek összekoccanása okoz. Így a fali aljzathoz csatlakoztatott flexibilis porszívócsövet elég egy kicsit megrázni (úgy, hogy az hullámmozgásba kezdjen és a cső egymással találkozó részei összekoccanjanak) aminek hatására a porszívó motorja már be is kapcsolódik.

Az ALDES háztartási központi porszívók hatalmas szívóerővel rendelkeznek, mely egy átlagos hordozható porszívó erejének másfél - kétszerese. A legkisebb, egymotoros készülék esetében a szívóteljesítmény csak a kezelőfejen elhelyezett falslevegő tolattyúval változtatható (csökkenthető). A kétmotoros berendezések (a három közül a két nagyobb gép) esetében azonban mód van egy még nagyobb fokozat bekapcsolására is, amikor is e készülékek másik motorja is működésbe lép. Ekkor 2 x 1400 Watt teljesítménnyel porszívózhatunk. Ezzel az üzemmóddal érdemes a nagyobb szívóteljesítményt igénylő feladatokat (például szőnyegek, szőnyegpadlók, kárpitok, autó üléshuzatok, stb. tisztítása) elvégezni. Használata után a készülékek a kezelőjükön elhelyezett STOP gomb megnyomásával kapcsolhatók ki.

 

 

A kis fogórészhez az egyik oldalról a flexibilis porszívócsövet, a másik oldalról pedig a fő fogórészt csatlakoztathatjuk. A fő fogórészhez alaphelyzetben az acél teleszkópos porszívócső kapcsolható de a fő fogórészt eltávolítva és a helyére egy közdarabot feltéve a készülékhez adott takarítókefék és fejek közvetlenül a kis fogórészhez kapcsolhatók.

 

 

A konyhák, kamrák és folyosók, fodrász szalonok, és hasonló rendeltetésű helyiségek praktikus kiegészítője a beépített szemétlapát.

 

 

Ezt beépítésekor úgy építik be, hogy az alja felfeküdjön a helyiség burkolatára (nagyjából úgy, mintha egy szemeteslapátot tenénk le a földre, a szemét összesepréséhez). Használata egyszerű. Seprűvel seperjük össze a leszóródott morzsát, vagy egyéb szennyeződést, majd lábunkkal nyomjuk meg a beépített szemétlapát előlapján elhelyezett nagyméretű nyomógombot! Ekkor a szemétlapát ajtója kinyílik és a központi porszívó bekapcsol. Seperjük a szemetet a szemétlapátba (ami felszívja azt), majd ha végeztünk, lábunkkal csukjuk le az ajtóját! Ennek hatására a porszívó magától leáll.

Az ALDES központi porszívó rendszerkhez kaphatók még különböző adapterek is, melyekkel például kifolyt folyadékokat, vagy akár a kandallónk hamuját is felporszívózhatjuk.

 

 

• • • TIBO  SZELLŐZÉSTECHNIKAI  BEMUTATÓTEREM  BÉKÉSCSABA • • •

 

 

Háztartási központi porszívók

Az ALDES az önálló lakásokhoz, családi házakhoz és irodákhoz - a felhasználói igényeknek, illetve a készülékek eltérő használati módjának megfelelően - három különböző tudásszintű, úgynevezett háztartási központi porszívó készüléket forgalmaz. Közös jellemzőjük, hogy egyszerre csak egy felhasználó dolgozhat velük.

Az ALDES, az új fejlesztésű háztartási központi porszívó sorozatát úgy tervezte és méretezte, hogy e készülékek mindegyike alkalmas minimum 300 négyzetméter alapterület rendszeres, napi szintű takarítására.

Különbség közöttük csak a porszívók teljesítményében, tudásában, illetve használati módjában van.

További információkért kattintson a részletek gombra!

 

 

 

 

• • •  TIBO  SZELLŐZÉSTECHNIKAI  BEMUTATÓTEREM  BÉKÉSCSABA  • • •

 

 

Professzionális központi porszívó rendszerek

Az ALDES az ipari felhasználók (szállodák, kórházak, iskolák, irodák, sportlétesítmények, stb.), illetve a 2 - 7 lakásos társasházak számára professzionális központi porszívó berendezéseket is gyárt, melyek azonban Magyarországon nem rendelhetők.

 

 

 

 

 

 

• • •  TIBO  SZELLŐZÉSTECHNIKAI  BEMUTATÓTEREM  BÉKÉSCSABA  • • •

 

 

Tervezés, készülékválasztás

Sok embert az tart vissza attól, hogy belevágjon egy központi porszívós beruházásba, mert nem látja, hogy ez pontosan mivel is járna. Hány helyre és hová kellene a szükséges szívócsatlakozó aljzatokat beépíteni?  Ehhez mennyire kell szétverni a lakást? Hová szabad a gépet elhelyezni? Egyáltalán mekkora és milyen gépre lenne szükség? Milyen nyomvonalon lehet és szabad a gépet a csatlakozó aljzatokkal összekötő csőrendszert vezetni és ezzel kapcsolatban mire kell odafigyelni? Mennyi és milyen csőrendszer-elemekre lenne szükség?

 

Wellness Otthon Magazin elnevezésű ingyenes elektronikus magazinunk egyik szakcikke pont e téméval foglalkozik. Címe:

 

"Hogyan tervezzünk központi porszívó rendszert?"

 

A tanulmány elolvasásához klikkeljen az alábbi képre és iratkozzon fel magazinunkra!

 

uj wellness otthon magazin

 

 

• • •  TIBO  SZELLŐZÉSTECHNIKAI  BEMUTATÓTEREM  BÉKÉSCSABA  • • •

 

 

Kivitelezés és beüzemelés

A tervek elkészítését követően nincs más dolgunk, mint hogy megépítsük, vagy megépíttessük, amit megterveztünk. Ehhez természetesen egy szakkivitelező cég segítségét is igénybe vehetjük, de vállalkozókedvűbb - némi kézügyességgel és szerszámozottsággal rendelkező - ügyfeleinknek bátran ajánljuk, hogy végezzék el ezt a munkát maguk. Ezzel kapcsolatban azért néhány szabályt érdemes betartani, melyek a következők:

 • Használjunk gyári, jó minőségű alapanyagokat! Az ALDES porszívó rendszerek fehér színű, vékony- és merevfalú műanyag csöveinek és idomjainak belső felülete nagyon sima és áramlástanilag optimalizált. E célra más csövet és idomokat (például KPE csövet) használni nem ajánlott, mert ez később lerakódásokhoz és dugulásokhoz vezethet.
 • A csövek és idomok TIBO ÉPGÉP Nagykereskedésünkben (elérhetőségek itt) többféle összetételű készletben kaphatók (vagy postai utánvéttel is megrendelhetők), melyek közül a tervek alapján nekünk kell kiválasztanunk a számunkra szükséges összetételű csőkészletet.
 • Amikor a csőhálózat építésekor egy csődarabot egy idomba illesztünk, gondoskodjunk arról, hogy a cső vége merőleges és sorjától mentes legyen. Ez úgy érhető el, ha a szükséges vágásokat egy speciális - nálunk kapható, vagy bérelhető - csővágóval végezzük el. Helyes összeszerelés esetén az idomokban a csövek sorja és váll nélkül illeszkednek.
 • Az alkatrészek illesztéseit a szétcsúszásuk elkerülése, illetve a hálózat légtömörségének biztosítása érdekében egy speciális - szintén tőlünk megvásárolható - PVC ragasztóval kell készre szereléskor összeragasztani.
 • Ahol lehet - márpedig Magyarországon szinte mindenütt elfér - használjuk az 50 mm átmérőjű csőrendszert! (Külföldön több országban "divat" az egészen vékony válaszfal, amelybe csak 44 mm átmérőjű csövek férnek el, ezért az ALDES a központi porszívóihoz ilyen átmérőjű csőrendszert is gyárt.) A kiválasztott fali csatlakozó aljzatok felszereléséhez és szakszerű rögzítéséhez használjunk univerzális szerelőkeretet! Ennek érdekessége, hogy mindhárom csőmérethez kifogástalanul, sorja- és vállmentesen illeszkedik (a képen).
 • Tartsuk be az áramlási szabályokat! Ne építsünk be éles szögű könyököket, illetve figyeljünk oda az idomok - áramlási irányoknak megfelelő - beépítésére! Kerüljük a fölösleges idomok, a fölösleges iránytörések beépítését! Tartsuk szem előtt, hogy a  megépített központi porszívó csőrendszerünk annál jobb lesz, minél kisebb az ellenállása. Márpedig ez, az előbb felsorolt dolgoktól (simafalú csövek és idomok, precíz szerelés, helyesen és csak a szükséges számban beépített iránytörések) függ leginkább.

 

• • •  TIBO  SZELLŐZÉSTECHNIKAI  BEMUTATÓTEREM  BÉKÉSCSABA  • • •

 

 

Aldes központi porszívó tartozékok

Az ALDES a háztartási központi porszívóihoz - több más gyártótól eltérően - egy alap takarítószettet is mellékel, melynek árát a gép ára tartalmazza. Ha valakinek ennél több kiegészítőre van szüksége, vagy azok a sok éves használatot követően már elkopnak, akkor azokat egyenként, vagy jól felszerelt tartozékszettek formájában vásárolhatja meg. E termékek a "termékkatalógus" gombra kattintva tekinthetők meg.

 

300 termekkatalogus arakkal

 

 

• • •  TIBO  SZELLŐZÉSTECHNIKAI  BEMUTATÓTEREM  BÉKÉSCSABA  • • •

 

 

Garancia, szerviz

Az ALDES, az általa Magyarországon forgalomba hozott termékekre a magyar törvényeknek megfelelő garanciát, illetve szavatosságot vállal. Ezzel kapcsolatban fontos szabály, hogy őrizze meg a termék megvásárlásakor Önnek átadott számlát és garanciajegyet.

Ha készüléke meghibásodik, Önnek a garancia érvényesítéséhez semmi mást nem kell tennie, mint a meghibásodást felénk - a TIBO Kft. felé - írásban (e-mailben, vagy faxon) bejelenteni. A bejelentésnek tartalmaznia kell a vevő nevét, címét és elérhetőségeit, valamint azt, hogy a terméket mikor és hol vásárolta. Elérhetőségeinket a "Kapcsolatfelvétel" gombra kattintva tekintheti meg.

 

250 kapcsolatfelvetel

 

 

• • •  TIBO  SZELLŐZÉSTECHNIKAI  BEMUTATÓTEREM  BÉKÉSCSABA  • • •