TIBO KFT - TIBO KERESKEDŐ UDVAR

Cím: 5600 Békéscsaba, Kazinczy utca 11.    Telefon: 66 / 527 - 600  Fax: 66 / 527 - 601 Email: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.   Nyitva: H - P 08:00 - 17:00

Főoldal Hővisszanyerős szellőzés

nyil

Termékek árakkal

hazhozszallitas 220x71 px GIF

info elipse 1

Kiadó raktárak Békéscsabán
a TIBO Kereskedő Udvarban

 Információ: 30 / 9 789 - 987


 

magura-autosiskola-kicsi

Amennyiben a családi házak szellőztetésében az elszívó rendszerű önszabályozó központi szellőztetés képezi a szükséges és elégséges tudás első szintjét (folyamatos friss szellőztető levegő, páratartalom leszorítása, időjárás függetlenség), úgy a második lépcsőfokra minden bizonnyal az ezen az oldalon bemutatott, úgynevezett hővisszanyerős szellőztető rendszerek kerülnek.

A hővisszanyerős gépek családiházas 350 - 600 m3/óra névleges légszállítású kategóriájában a belga ATC (Air Trade Centre) két gépcsaládjának, összesen 12 féle - eltérő teljesítményű és tudásszintű - készülékét forgalmazzuk, melyek fekvő elrendezésű berendezései a GTDHE névre hallgatnak és háromféle tudásszintű kezelő egységgel, 350 és 500 m3/óra névleges maximális légszállítású kivitelben kaphatók. Az álló elrendezésű gépek típusneve REVERSUS és szintén háromféle kezelőegységgel rendelhetők meg, 400, illetve 600 m3/óra névleges maximális légszállítással.

A konkrét termékek és azok árai az alábbi "Termékkatalógus árakkal" gombra kattintva tekinthetők meg. 

 

300_termekkatalogus_arakkal

 

Ezen az oldalon Ön a következőkről olvashat:

 

  Mi a hővisszanyerős szellőztetés és miért jobb, mint az elszívó rendszerű megoldások

 

  Az ATC GTDHE fekvő elrendezésű hővisszanyerős szellőztető berendezések ismertetője

 

  Az ATC REVERSUS álló elrendezésű hővisszanyerős szellőztető berendezések ismertetője

 

 

Az 500 m3 / óránál nagyobb légszállítást igénylő helyekre (irodaházakba, szállodákba, bevásárló központokba, ipari létesítményekbe, stb.), választékunkban összesen 4 gépcsalád számtalan variációja áll rendelkezésre, melyek között különböző kialakítású és hatásfokú gépek találhatók, pár száztól - több ezer m3 / óra légszállításig. E szellőztetési feladatokra minden esetben az adott munkára optimalizált, egyedi árajánlatot adunk. KÉRJE ÁRAJÁNLATUNKAT!

 

hre kepgtdhe reversus

                                         GTDHE                                                            REVERSUS

 

 

 

Mi a különbség az elszívó rendszerű és a hővisszanyerős szellőztetés között?

A nem szellőztetett lakásokban felhalmozódó illékony szerves vegyületek, szálló porok, a szén-dioxid és szén-monoxid bizonyítottan betegségeink több, mint 20 százalékát okozzák. Az asztmás gyermekek 90 százaléka a nem szellőztetett lakás levegőjében lévő anyagoktól lesz allergiás. Szellőztetni tehát muszáj!

 

De egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan és mivel szellőztetünk!

 

Az egyszerűbb, elszívó rendszerű központi szellőztető berendezések mellet szól, hogy olcsóbbak, mint az azoknál jóval bonyolultabb hővisszanyerős szellőztető rendszerek. Egy átlagos méretű és elrendezésű földszintes családi ház elszívó rendszerű önszabályzó központi szellőztetése, 3 - 400.000.- forintból megoldható, azonban használatukkal óránként 80 - 150 m3 drága pénzen felmelegített meleg levegőt dobunk a szabadba. Így, az egy nap alatt kicserélt levegőmennyiség - még a legszolidabb légcsere esetén is - a lakásunk teljes légtérfogatának nyolcszorosa, azaz naponta nyolcszor fűtjük fel a lakásunk levegőjét fölöslegesen. Ha ezt egy 150 napos fűtésszezonra vetítjük, akkor azt kapjuk, hogy fűtésszezononként a lakásunk teljes felfűtött levegő-térfogatának 1.200 -szorosát (ezerkétszázszorosát) "lapátoljuk" a szabadba és engedünk be helyette kinti friss, hideg levegőt.

 

gtdhe reversusE pazarlás szüntethető meg a hővisszanyerős szellőztető rendszerek alkalmazásával, melyeket a családi házak, lakások és irodák szellőztetési feladatainak energiatakarékos megoldására fejlesztettek ki (a képen egy ilyen hővisszanyerős gép látható).

Az egyszerű elszívó rendszerű szellőztető készülékek és a hővisszanyerős szellőztető berendezések között a legnagyobb különbség az, hogy amíg az elszívó ventilátoros szellőztető rendszerek csak egy elszívó ággal rendelkeznek és a friss szellőztető levegőt a szobák és a nappali ablakaiba épített légbevezetőkön keresztül engedjük a lakásba, addig a hővisszanyerős készülékeknek az elszívó águkon kívül egy befúvó légcsatorna ága is van (lásd a lenti ábrát). Azaz nem csak elszívják a fáradt levegőt, hanem egy másik ventilátoruk gondoskodik a friss és előmelegített levegő lakásba juttatásáról is.

A hővisszanyerős rendszerek másik nagy előnye, hogy e berendezések nem csak a lakásba befújt friss levegő temperálásáról gondoskodnak, hanem meg is szűrik azt. Ezáltal a lakás porterhelése is jelentős mértékben lecsökkenthető. Az alkalmazott szűrő lehet egy egyszerűbb (G3-as, vagy G4-es) porszűrő, de igény esetén akár (F7-es minőségű) pollenszűrő is. Így az allergiában szenvedőknek a lakásuk pollen szezonban valódi "mentsvárrá" változik. Haazaérve az allergiás tünetek fél óra után jelentősen csökkennek, vagy teljesen megszűnnek és az így megszűrt levegő miatt, a rendszer nyugodt, pihentető alvást biztosít.

 

dee_fly_rendszer

 

E rendszerek új építésű házakhoz, de épület felújításoknál is kiválóan alkalmazhatók.

 

 

• • • SZELLŐZÉSTECHNIKAI BEMUTATÓTEREM BÉKÉSCSABA • • •

 

 

Miért jobbak az elszívó rendszerű szellőztető gépeknél?

hre kepA hővisszanyerővel nem felszerelt, elszívó rendszerű szellőztető rendszerek az elszívott levegőt egyszerűen kidobják a szabadba. Sajnos azonban a szabadba dobott levegővel együtt a benne lévő meleg is távozik. A hővisszanyerős rendszerek ezzel szemben ezt a meleget - a beléjük épített hőcserélő segítségével - 90 % körüli (85-95%) hatásfokkal hasznosítják. Az általunk forgalmazott berendezések között megtalálhatók az egyszerűbb és szerényebb tudású készülékek is, de forgalmazunk érintőképernyős és akár egy lakásfelügyeleti rendszerrel, vagy egy hőszivattyúval is összeköthető gépeket is. A képen a GTDHE fekvő elrendezésű berendezés látható, leszerelt szervizajtóval. A középen látható zöld színű alkatrész, a berendezés hővisszanyerő egységének egyik vége.

 

Működési elvük

hre_kep2A büdös, párás és fáradt levegő elszívása a hővisszanyerős szellőztető rendszerek esetében a konyhából és a  vizes helyiségekből (WC, mosdó, mosókonyha) történik. Ezzel egy időben e készülékek a másik ventilátorukkal kintről ugyanennyi friss, oxigéndús szellőztető levegőt szívnak be. Az így beszívott, kintről érkező hideg levegőt a hővisszanyerő egység megszűri, illetve a lakásból elszívott fáradt levegő hőjével télen felmelegíti (nyáron visszahűti), majd egy külön befúvó légcsatorna ágon keresztül juttatja be a lakásba (általában a szobákba és a nappaliba)

A hővisszanyerő a kintről beszívott hideg levegő felmelegítésére (illetve nyáron visszahűtésére) a lakásból elszívott fáradt levegő melegét (illetve nyáron hűvösét) használja fel (géptípustól, tömegáramtól és hőmérsékletektől függően 85 - 95 % hatásfokkal). Mivel a hővisszanyerős szellőztető rendszerek esetében az ablakba épített légbevezetőkre nincs szükség - melyeken keresztül mindig temperálatlan (télen hideg, nyáron meleg) levegő érkezne a lakásba - így azok hiányában, a hővisszanyerős központi szellőzés megóvja a lakást a külvilágból származó zaj- és porártalmaktól és tiszta, temperált levegőt biztosít.

 

A hővisszanyerés hatásfokát leginkább a következő példával szemléltethetjük: Ha a kinti hőmérséklet 0 (nulla) Celsius fok, a lakás levegőjének hőmérséklete pedig 20 Celsius, akkor egy 90 százalék hatásfokkal dolgozó hővisszanyerő egység, a kintről beszívott 0 Celsius hőmérsékletű levegőt az elszívott fáradt levegő melegével 17 - 18 Celsius fok körüli hőmérsékletűre képes felmelegíteni.

A hővisszanyerős berendezések - a csőrendszeren kívül - két fő részből (a ventilátor egységből és a hőcserélőből) állnak, melyek a gépben egy közös, hő- és hangszigetelt házban helyeznek el.

A ventilátor egységben külön ventilátor felel a fáradt levegő lakásból történő elszívásáért és szabadba dobásáért és egy másik a friss levegő szabadból történő beszívásáért és lakásba juttatásáért.

A készülékek másik része a hőcserélő, melyben a lakásból elszívott fáradt levegő és a szabadból beszívott friss levegő hőátadó lamellák között, egymás mellett áramlik el, miközben a melegebb levegő 85 - 95 % hatásfokkal átadja hőjét a hidegebbnek. A két levegő közötti hőcsere a lamellákon keresztül, hőátadással (entalpiával) valósul meg. Az alábbi grafikon például a Reversus hővisszanyerős gépcsalád hatásfokának (%) változását mutatja a szállított levegő mennyisége, azaz tömegárama (m3/óra) függvényében.

 

reversus legszallitas hatasfok diagramm

 

Működésük télen és nyáron

Télen - mivel a benti fűtött levegő hőmérséklete jóval melegebb a kintinél - ezért a lakásból elszívott meleg levegő a hőcserélőn átáramolva felmelegíti a kintről beszívott friss, hideg levegőt és azt így - előmelegítve - fújjuk be a lakótérbe.

Nyáron a helyzet megfordul. A kintről beszívott nyári (30 - 35 fokos) meleg levegőt  a lakásból elszívott fáradt, de viszonylag hűvösebb (23 - 26 fokos) levegő a hőcserélőben visszahűti, így a kinti levegő hőmérsékleténél érezhetően hűvösebb levegővel tudjuk a lakóteret szellőztetni.

 

A hővisszanyerős szellőztető rendszerek a bennük található hővisszanyerők jó hatásfokának köszönhetően, jelentős megtakarítást eredményeznek a fűtési energia felhasználásában, másrészt a szűrt és előmelegített szellőztető levegő lakótérbe fújásával, jó hő- és közérzetet biztosítanak.

 

A hőcserélőt és az elosztó légcsatornákat hőtechnikai szempontból a legjobb, valamilyen fűtött térben elhelyezni (például a kazánház, a mosókonyha, vagy a gardróbszoba mennyezetén), azonban minden probléma nélkül telepíthetők máshová is (például egy épület fűtetlen padlásterébe, vagy a pincébe is). Kültéri (szabadba történő) elhelyezésre nem alkalmasak.

 

Egy átlagos családi ház teljes kulcsrakész hővisszanyerős szellőztető rendszere (gép +  csövezés + egyéb anyagok + munkadíj) átlagosan bruttó 1.200.000 - 1.500.000.- forint körüli összegből valósítható meg, melyet befolyásol a ház, vagy lakás mérete (alapterülete, belmagassága), a szobák száma,  a konyha és a vizes helyiségek egymáshoz viszonyított elhelyezkedése, hogy egy, vagy többszintes-e az épület, illetve hogy a szellőztető berendezés az épületben hol helyezhető el. A megadott ár nem minősül konkrét árajánlatnak, az csak tájéjkoztató jellegű, valamint nem tartalmazza a szükséges burkolások, álmennyezetek és dobozolások, valamint a helyreállító festés-mázolás költségeit sem. Kérje pontos árajánlatunkat!

 

 

 

ATC GTDHE fekvő elrendezésű hővisszanyerős berendezések

 

Az ATC GTDHE (fekvő elrendezésű) és REVERSUS (álló elrendezésű) gépcsaládok tagjai a családi házakban, lakóparkokban, panelházakban, irodákban alkalmazható, hosszú élettartamú hővisszanyerős szellőztető rendszerek magas hővisszanyerésű (85 - 95 %) hővisszanyerő egységei.

hre kepgtdhe reversus

                                         GTDHE                                                                   REVERSUS

 

A vízszintes elrendezésű (mennyezeti, álmennyezeti, vagy padlóra szerelhető) GTDHE gépek kétféle,  350 és 500 m3/óra, míg a függőleges (oldalfali) REVERSUS gépcsalád 400, illetve 600 m3/óra maximális névleges légszállítással, különféle vezérléssel (kezelővel), többféle felszereltséggel és tudásszinttel kaphatók.

A GTDHE, illetve REVERSUS hővisszanyerő egységek alacsony energiaigényű EC motorral (230V-1-50Hz), illetve magas hővisszanyerési hatásfokú lamináris áramlású polipropilén keresztáramú hővisszanyerővel, valamint levegőszűrővel (G4 osztályú lapszűrővel) szereltek. A programozható, érintőképernyős, akár hőszivattyús rendszerekhez is kapcsolható EVO PH és a házfelügyeleti rendszerhez illeszthető EVO D PH vezérlőegységekkel szerelt tipusokhoz opcióként több kiegészítő (CO2/VOC érzékelő, szobahigrosztát, zsírleválasztó szűrő, F7 osztályú szűrő, stb.) is rendelhető.

 

evo ph kezelo

 EVO PH érintőképernyős, programozható kezelő

 

 

GTDHE műszaki adatok

♦  Önhordó váz, kettős szigetelésű, szendvicsszerkezetű, 25 mm vastagságú panellel.

♦  Alacsony energiafelvételű, hátrahajló lapátozású EC ventilátor (elektronikusan szabályzott EC 0...10V,
    230 V - 1f -  50/60 Hz

♦  Polipropilén keresztáramú hővisszanyerő

♦  G4 -es osztályú lapszűrők a friss levegő és az elszívott levegő ágban egyaránt

♦  Beépített nyomáskapcsolók az egyes szűrőknél (az elpiszkolódás ellenőrzéséhez)

♦  Automatikus fagyvédelem (leolvasztás)

♦  Plug-and-play csatlakozás a vezérlőegységhez

♦  Szervízkapcsoló

 

 

Opciók

Az ATC a hővisszanyerő egységet az ügyfél által kiválasztott, illetve megvásárolt szabályzó elektronikával (kezelő egységgel), illetve felszereltséggel szállítja. Ez az összeállítás (a kezelő és a beépített tartozékok) a későbbiekben már nem módosíthatók, illetve másra nem cserélhetők.

♦  Oldalfali szabályzóegység (CTR-08)

♦  Programozható, oldalfali érintőképernyős szabályzóegység (hőszivattyús rendszerhez is) (EVO-PH)

♦  Házfelügyeleti rendszerhez kapcsolható szabályzóegység (EVO D PH)

♦  500 W -os fagyvédelmi fűtés (REL - HRE S)

♦  Co2 /VOC légminőség érzékelő (QPA 2002 és QPM 2102)

♦  Szobahigrosztát (QFA 1000 és QFM 81.2)

♦  500 W -os elektromos fűtőegység (REL-HRE-P M és REL-HRE-P P)

♦  Melegvizes fűtőegység (BA - AC H)

♦  Zsírleválasztó szűrő (FAG - H)

♦  G4 -es osztályú lapszűrő (G4 - H)

♦  F7 -es osztályú szűrő (F7 - H)

 

A vízszintes elrendezésű gépek méretei a következők:

 

hre_vizszintes_elrendezes_rajz

 

Szükséges távolságok

A GTDHE hővisszanyerő egységek felszereléshez és karbantartáshoz (például a szűrők cseréjéhez) a gépek mellett  bizonyos helyre van szükség, mely minimális távolságokat a különböző elrendezésű gépek esetén az alábbi ábrák szemléltetik:

 

vizszintes_gep_karbantart_tav

 

Bypass üzemmód

A bypass nem más, mint az erre alkalmas gépeknél egy kézzel bekapcsolható (vagy automatikusan bekapcsolódó) olyan üzemmód, mely során a kintről beszívott friss levegő a hővisszanyerő modult elkerülve - a gépen belül - egy úgynevezett bypass ágon keresztül, egyenesen a lakótérbe vezető csövekbe - befúvó ágakba - jut. Így a lakótérbe befújt levegő hőmérséklete megegyezik a kültéri levegő hőmérsékletével.

A bypass üzemmód remekül használható, ha nyáron házunk benti levegője estére 28 - 30 oC fokra melegszik, a kinti levegő pedig napnyugtát követően 18 -20 oC -ra visszahűl. Ekkor, ha a lakásunkat szeretnénk - a klíma bekapcsolása nélkül - pár fokkal visszahűteni, elég a szellőztető rendszerünket bypass üzemmódba kapcsolni.

 

Akusztikai adatok

akusztika

 

Műszaki adattáblázat

muszaki_adattabla

gtdhe muszaki adatok

 

Légszállítás, nyomás és áramfogyasztás diagrammok

 

ATC GTDHE 350 hővisszanyerő egység

hre_350_diagramm

 

ATC GTDHE 500 hővisszanyerő egység

hre_500_diagramm

 

 

• • • SZELLŐZÉSTECHNIKAI BEMUTATÓTEREM BÉKÉSCSABA • • •

 

 

ATC REVERSUS álló elrendezésű hővisszanyerős berendezések

gtdhe reversusA REVERSUS álló elrendezésű gépcsalád tagjai a családi házakban, lakóparkokban, panelházakban, irodákban alkalmazható, hosszú élettartamú hővisszanyerős szellőztető rendszerek magas hővisszanyerésű (>90%) hővisszanyerő egységei. Kétféle teljesítménnyel (400 és 600 m3/óra maximális légszállítással), függőleges irányú csonkolással, (oldalfali, illetve padlózati telepítésre alkalmas kivitelben, többféle felszereltséggel és tudásszinttel kaphatók.

E típusú hővisszanyerők alacsony energiaigényű ECM (ErP 2015) motorral (230V - 1 - 50Hz), magas hővisszanyerési hatásfokú, lamináris áramlású, polipropilén keresztáramú hővisszanyerővel, by-pass ággal, valamint levegőszűrőkkel szereltek.

Elhelyezésük 0 oC és 45 oC közötti hőmérsékletű beltérben (gépészeti helyiségekben, alagsorban, pincében, garázsban) lehetséges. Szabadtéri elhelyezésre nem alkalmasak. Kialakításuknál fogva mód van a gépek csatlakozó csonkjainak helyszínen történő konfigurálására, melynek lehetséges variációiról lejjebb magyarázó ábrákat is bemutatunk.

 

Kivitel és jellemzők

♦  Önhordó váz, kettős szigetelésű, szendvicsszerkezetű, 25 mm vastagságú poliuretán szigetelésű panellel
    (42 kg / m3).

♦  100 %-ban újrahasznosítható EPP anyagból készített belső panel, mely megsemmisítése során semmiféle
    toxikus anyagot nem termel (csak CO2 és H2O keletkezik).

♦  Alacsony energiafelvételű, hátrahajló lapátozású ECM 230V ventilátor (elektronikusan szabályzott, direkt
    meghajtású, EC 0...10V, 230 V - 1f - 50/60 Hz motorral)

♦  Magas hatásfokú polipropilén keresztáramú hővisszanyerő (termikus hatásfok >90%)

♦  G4 -es osztályú lapszűrők az elszívó ágban és F7-es osztályú, alacsony nyomásveszteségű lapszűrők
    a befúvó ágban (EN 779)

♦  Beépített nyomáskapcsolók az egyes szűrőknél (az elpiszkolódás ellenőrzéséhez)

♦  Automatikus fagyvédelem (leolvasztás)

♦  Plug-and-play csatlakozás elektromos panellel és mikroprocesszoros vezérléssel, belső, gyengeáramú
    kábelezéssel, a gyors és problémamentes elektromos csatlakoztatás érdekében.

♦  Szervízkapcsoló

♦  Könnyű hozzáférés és karbantartás, az összes berendezés karbantartó ajtóval rendelkezik

 

 • Változatok (összesen 40 féle variáció)

  ♦  Kétféle (400 és 600 m3/óra) névleges maximális teljesítmény

  ♦  Automatikus by-pass-szal, vagy a nélkül

  ♦  Utánfűtő nélkül

  ♦  Elektromos (légcsatornába építhető) utófűtővel

  ♦  Melegvizes (légcsatornába építhető) utófűtővel

   

  Jégmentesítéshez és utófűtéshez rendelhető kiegészítők

  ♦  RCF - SCTTC 500 W-os elektromos fűtés, termosztatikus szabályzóval, jegesedés mentesítéshez

  ♦  BA - AFC HB+ hűtő - fűtő vizes kalorifer (hőcserélő) vízszintes beszereléshez

  ♦  RCF - SC elektromos előfűtő, csak az EVO PH és az EVO D PH mikroprocesszoros vezérlésekhez

   

  Opcionálisan rendelhető érzékelők

  ♦  EE80 CO2 érzékelő

  ♦  QPA 2002 CO2 / VOC levegőminőség érzékelő

  ♦  EE16 páratartalom érzékelő

   

  Opcionálisan rendelhető légszűrő

  ♦  F9 osztályú, alacsony nyomásveszteségű szűrő

   

  Teljesítmény adatok

  Figyelem! A berendezésekhez kapcsolódó légcsatorna hálózatot az előírásoknak megfelelő anyagokból és kivitelben kell megépíteni. Az ATC a használatot csak az alábbi teljesítménygörbék szerint hagyja jóvá. Ezt a teljesítményt csak az eredeti, ATC alacsony nyomásveszteségű szűrők garantálják.

   

  reversus 400 legszallitas diagramm

  reversus 400 sfpe diagramm

   

  reversus 600 legszallitas diagramm

  reversus 600 sfpe diagramm

   

  Hatásfok (Reversus 400 és Reversus 600)

  reversus legszallitas hatasfok diagramm

   

  reversus elektromos adatok

   

   reversus ba ac melegvizes utofuto

   

  reversus elektromos futes

   

  Akusztikai adatok

  Lw hangnyomás szint UNI EN ISO 3747 szerint. (ΔLfA ≥ 7 dB minden mérési pontnál. Pontossági osztály: 2)

  reversus hangsugarzas

   

  Befoglaló méretek és súlyadatok

  reversus meretezett rajzreversus sulyadatok

   

  Függőleges falra szerelés

  reversus felszerelesi lehetosegek

   

  Karbantartáshoz szükséges minimális távolságok

  A Reversus hővisszanyerő egység felszereléshez és karbantartáshoz (például a szűrők cseréjéhez) a gép mellett  bizonyos helyre van szükség, mely minimális távolságokat a különböző elrendezésű gépek esetén az alábbi ábra szemlélteti.

  reversus technikai tavolsagok

   

  Konfigurációs lehetőségek

  A Reversus hővisszanyerő berendezések négy csatlakozó csonkjának (friss levegő be, fáradt levegő ki, elszívó- és befúvó csonkok) egymáshoz viszonyított helyzete a gép felszerelésekor több variációban választható, illetve átszerelhető. Ehhez az átalakításhoz még szerszámra sincs szükség. A lehetséges csonk elrendezéseket az alábbi ábrák szemléltetik.

  Az ábrákon a befelé mutató kék nyíl a gépbe kintről beszívott friss levegőt, a gépből kifelé mutató kék nyíl a lakásba befúvott szellőztető levegőt, a gép felé mutató piros nyíl a lakásból elszívott fáradt levegőt, míg a gépből kifelé mutató piros nyíl a szabadba kidobott fáradt levegőt jelöli.

  reversus csonkelrendezesek

   

  Szabályzó és kezelőegységek

  A Reversus gépcsalád hővisszanyerős gépei kétféle - 400 és 600 m3/óra - névleges maximális légszállítással és - típusuktól és kialakításuktól függően - összesen háromféle kezelőegységgel kaphatók. Mindegyik készüléket bypass-os kivitelben forgalmazzuk. Az egyszerűbb , kisebb tudású berendezéseket a gyártó egy CTR-08 elnevezésű oldalfali kezelőegységgel (bal oldali kép) ellátva hozza forgalomba, míg a programozható, nagyobb tudású, EVO PH mikroprocesszor szabályzású, érintőképernyős oldalfali szabályzóegységgel ellátott gép kezelőjén gyakorlatilag minden beállítható és programozható, amire a szellőztető berendezés működtetésekor szükség van, kijelzőjén pedig folyamatos tájékoztatást ad a gépben zajló folyamatokról.

  ctr 08 vezerloegyseg   evo ph kezelo                                                            

  Amennyiben elvárás, hogy a megépített szellőztető rendszer más épületgépészeti egységekhez (például egy hőszivattyús rendszerhez, vagy az épület lakás-felügyeleti rendszeréhez) is kapcsolódjon, illetve, hogy más rendszerekkel is kommunikáljon, akkor erre a Reversus szellőztető berendezéseket az EVO PH és az EVO D PH elnevezésű mikroprocesszoros vezérlések teszik alkalmassá (a feladattól függ, hogy a kettő közül melyik szükséges).

   

  Bypass üzemmód (mi is az a by-pass?)

  A Reversus hővisszanyerőket by-pass -os kivitelben forgalmazzuk.  De mire is való a bypass? A bypass nem más, mint a hővisszanyerős szellőztető berendezésekben található elkerülő ág, melyen keresztül a kintről beszívott friss levegő a hővisszanyerő modult elkerülve - a gépen belül -  egyenesen a lakótérbe vezető csövekbe - befúvó ágakba - jut.

  Így tehát, míg a bypass-szal nem rendelkező berendezésekben a levegő csak a hővisszanyerő modulon (hőcserélőn) át tud a lakásba jutni, addig a bypass-szal rendelkező gépekben a levegő a bypass kikapcsolt állapotában a hőcserélőn keresztül, míg bekapcsolt bypass-nál az előbb említett elkerülő ágban áramlik. Ez utóbbi esetben a lakótérbe befújt levegő hőmérséklete (mivel nem megy keresztül a hőcserélőn) megegyezik a szabadból beszívott kültéri levegő hőmérsékletével.

  A bypasst az EVO PH és EVO D PH kezelők automatikusan szabályozzák ( a hőmérsékletek függvényében kapcsolják be és ki). A bypass üzemmód remekül használható, ha nyáron házunk benti levegője estére 28 - 30 oC fokra melegszik, a kinti levegő pedig napnyugtát követően, ehhez képest jelentősen ( 18 - 20 oC -ra) visszahűl. Ilyenkor a szellőztető gép ezt érzékelve a bypass-t bekapcsolja és a kinti hűvösebb levegőt egyenesen a lakásba fújja.

   

   

  terelvalaszto piros

  • • • SZELLŐZÉSTECHNIKAI BEMUTATÓTEREM BÉKÉSCSABA • • •

  terelvalaszto piros