TIBO KFT - TIBO KERESKEDŐ UDVAR

Cím: 5600 Békéscsaba, Kazinczy utca 11.    Telefon: 66 / 527 - 600  Fax: 66 / 527 - 601 Email: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.   Nyitva: H - P 08:00 - 17:00

Főoldal Ipari festékek, bevonatok Super Therm hőszigetelő festék

nyil

Termékek árakkal

hazhozszallitas 220x71 px GIF

info elipse 1

Műanyag nyílászárók
felméréstől a beépítésig

Kiadó raktárak Békéscsabán
a TIBO Kereskedő Udvarban

 Információ: 30 / 9 789 - 987


 

 

 

320px peldak tetoszigetelesre320px peldak homlokzat szigetelesre

 

terelvalaszto_piros

 

Mi a Super Therm®?

super_therm_26A Super Therm® a NASA mérnökeinek közreműködésével létrehozott vízbázisú hőszigetelő festék, szakszerű megnevezésével élve: reflexiós hőszigetelő kerámia bevonat.

Elsősorban kültéri felhasználásra, tetők és falak kezelésére fejlesztették ki abból a célból, hogy nyáron, az erős napsütésben csökkentse az épület belső hőmérsékletét, illetve a tető és a falak felszíni hőmérsékletét, télen pedig verje vissza az épületből a fűtés hatására kifelé áramló hősugarakat.

A Super Therm® -nek kapható nem időjárás álló, beltéri változata is, melynek neve Sun Shield, a gépjármű- és árnyékoló ponyvákra, illetve más textíliákra felhordható flexibilisebb változatát pedig Super Therm Fabric -nak nevezik.

A Super Therm® a tetőkön és homlokzatokon kívül kiválóan alkalmazható minden olyan helyen, ahol a napsugárzás okozta felmelegedést kell csökkenteni, vagy a hő tovaterjedését kell megakadályozni. Használata jelentősen lecsökkenő fűtési és/vagy hűtési szükségletet eredményez, így kisebb veszteség érhető el az állattenyésztésben, jobb védelmet biztosíthatunk a raktárkészletünknek, jobb közérzetet az ott dolgozó embereknek és hosszabb élettartamot az épület számára.

A Super Therm® -el bevont külső felületek nem forrósodnak fel, így e több, mint 20 év időtállóságot biztosító hőszigetelő festék, kiválóan alkalmazható felületvédő bevonatként, az ipari területeken keresztül futó fémvezetékektől kezdve, az otthoni úszómedencénk betonpadlójáig (ami nyáron eddig megégette a talpunkat) minden olyan felületen, amelyekkel emberek érintkezésbe kerülhetnek. A javasolt rétegvastagság és megfelelő feldolgozás mellett a Super Therm® legalább 20 évig tartós és hatásos marad.

 

super_therm_41super_therm_49

 

A Super Therm® versenytársai közül nem csak rendkívüli hőszigetelő képességével, hanem több más, rendkívüli tulajdonságával is (élettartam, hőállóság, vegyi ellenállóság) kiemelkedik.  Így például még a veszélyes hulladék égetők belsejében rendszeresen létrejövő terheléseknek is ellenáll, alkalmazásával mind a hőveszteségek, mind pedig az acél falakon lecsöpögő savak által okozott korróziós károk is elkerülhetők. Mindez egy környezetbarát, vízbázisú, bevizsgált termékkel érhető el, mely alkalmazási lehetőségeinek csak a képzeletünk szab határt.

Az oldalon lejjebb gördítve, a Super Therm® hőszigetelő festék széleskörű alkalmazhatóságára számos példát láthat.

space_shuttleA Super Therm® hőszigetelő festék a napsugárzást rendkívül jól (mintegy 95 %-ban) veri vissza és egyúttal blokkolja a felesleges hő áthatolását is. E miatt hatékony eszköz az épületek hőháztartásának javítására.

Négy fajta - különböző tulajdonságú - kerámia részecsét, valamint többféle kötőanyagot (aktív uretánt, elasztomer-akril műanyagokat és minőségi gyantát) tartalmaz.

A benne található kerámia mikroszemcsék miatt anyaga ellenáll a magas hőmérsékletnek és ugyanannak a csúcstechnológiának a segítségével veri vissza a hőt, mint amit a Space Shuttle űrsikló külső burkolatán is alkalmaznak. Így a Super Therm® hőszigetelő festék (hőszigetelő kerámia bevonat) a világon létező leghatékonyabb és legtartósabb hőszigetelő megoldás az épületek túlmelegedése ellen.

A Super Therm® rugalmasságát és ellenállóképességét az anyagában található négy különböző típusú gyanta biztosítja. Ebből két akrilgyanta felel a rugalmasságáért, a tapadásért és a mechanikai hatásokkal szembeni kiváló ellenállóképességért, az időjárásnak való ellenállás érdekében pedig uretánt kevertek hozzá, mely a gyanta megkötését és az UV-állóságot biztosítja. Ezen kívül a kerámia bevonat tartalmaz még egy adalékot, melynek feladata, hogy a száradás során - a nagy kerámiahányad miatt - létrejövő zsugorodást megakadályozza. Mindezeknek köszönhetően a felületekre kijuttatott Super Therm® egy - két hét alatt, egy olyan szilárd réteggé keményedik meg, ami keménysége ellenére olyan rugalmas és hajlékony, hogy akár 180o-os szögbe történő hajlítást is törés nélkül kibír.

 

super_therm_31super_therm_37

 

A Super Therm® - a fenti hordozó anyagokon kívül - négy különböző típusú és fajtájú kerámiaszemcsét is tartalmaz, melyből kettő fény- és hővisszaverő tulajdonságokkal bír, a harmadik mikroszkópikus légtérként működik a réteg és az alapréteg között, hogy megakadályozza a rétegen keresztüli hőáramlást, a negyedik pedig 99,5 %-ban blokkolja az infravörös sugárzást.

 

320px peldak tetoszigetelesre320px peldak homlokzat szigetelesre

 

super_therm_11 super_therm_22

 

Hogyan működik?

A Super Therm® hőszigetelő festék a kezelt (bevonattal ellátott) felületeken

 • super_therm_7Blokkolja és visszaveri az épületet érő napsugárzás több, mint 95 %-át. Ezzel megakadályozza a tetők és homlokzatok nyári felmelegedését ami jelentősen csökkenti az épületekben tartózkodók  hőterhelését. Hozzájárul az egészséges lakó- vagy munkakörnyezet kialakításához, illetve segít a hűtési költségek lefaragásában.

 

 

 

 • super_therm_24Blokkolja és visszaveri az épületből a fal- és tető szerkezeten keresztül távozó hő 95 %-át. Így akár 70 %-os energiaköltség csökkenést tesz lehetővé. Fűtésszezonban a  tetőre, illetve a homlokzatra kívülről felvitt Super Therm® réteg, a falazaton át kifelé szökő meleget (hősugarakat) visszafordítja, ezzel a fal és annak belső felületi hőmérséklete is megemelkedik. A belső térben a pára lecsapódására alkalmas - addig hűvösebb - falfelületek hőmérséklete magasabb lesz, így jelentősen lecsökken a penészesedés kialakulásának veszélye, illetve megszűnnek a már meglévő penészesedési problémák.

  A szöveg melletti alsó képen egy lapostetős üzemcsarnok tetejéről készült légi fotó látható. A csarnok bal oldali felét a fénykép készítésekor már lefestették Super Therm® -el (ez a fehér színű rész), a másik fele pedig még festés nélküli, szürke színű. Az e kép feletti hőkamerás felvételen a hőtechnikai (hőmérsékletek közötti) különbség jól látható (minél hűvösebb a felület, annál kékebb, minél forróbb, annál pirosabb). Ugye látványos a különbség?!

 

 

 • super_therm_16Megoldást kínál a napsugárzás káros hatásai ellen. Nyáron az erős napsugárzás miatt gyakori a tetőszerkezeti elemek (tetőfedések) extrém hőmérsékletre történő felmelegedése, mely rendszeresen ismétlődve, azok anyagát intenzíven károsítja, élettartamukat csökkenti, a dilatáció (hőtágulás) miatti meghibásodások (beázások) valószínűségét jelentősen növeli.

  Az ezekre a szerkezetekre felvitt Super Therm® megvédi a kezelt felületeket a korróziótól és más károsodásoktól, hűvösen tartja felületi hőmérsékletüket, illetve tűzvédelmet biztosít.

 

 

 • super_therm_38Nem ártalmas a környezetre. A Super Therm® egy festékhez hasonló állagú, ecsettel, hengerrel, vagy fújással felhordható vízbázisú anyag, mely a felületre juttatását követően megszilárdul és névjegykártya vastagságú, kiválóan tapadó, igen rugalmas bevonatot képez.


 

 

 • super_therm_45Hozzájárul a globális felmelegedés elleni küzdelemhez. A szakemberek már régen hangsúlyozzák, hogy a legolcsóbb és legzöldebb energia az, amit fel sem használunk. A Super Therm® -el elérhető energia megtakarítás jelentős (akár 70%), az ezzel kapcsolatos beruházás megtérülési ideje rövid, a bevonat élettartama pedig hosszú (több, mint 20 év).

 

super_therm_29A Super Therm® összetétele egyedülálló. Négy különböző kerámia összetevőt tartalmaz, melyek együttesen a hőátadás valamennyi típusát meggátolják. A legtöbb kerámia bevonatban, vagy kerámia festékben mindössze 1 fényvisszaverő kerámia összetevő van.

A Super Therm® a felületre felhordva, egy viszonylag vékony - nagyjából egy névjegykártyával megegyező vastagságú (megszáradva 0,25 mm) - hőszigetelő réteget alkot, mely a tesztek során jobban teljesített, mint egy hagyományos, 10 cm vastagságú üveggyapot szigetelés.

 

A Super Therm® egy rendkívül tartós és kategóriájában legfejlettebb bevonóanyag, melynek élettartama a leghosszabbak közé tartozik, az általa elérhető nagy energia megtakarítás révén pedig a lehető leggyorsabb megtérülést biztosítja. A vizsgálatok szerint reflexiós- és egyéb tulajdonságaiból még 15 év elteltével is  csak pár százalékot veszít, élettartama pedig több, mint 20 év.

 

 

A Nap fénye és a Super Therm®

visszaverodesi_semaA napfényben több frekvencia tartományú sugárzás található. Kitűnő tulajdonságainak köszönhetően a Super Therm® visszaveri a különféle frekvinciájú hősugarakat, így a hőáramlás átlagosan 95 %-át megakadályozza:

 • A napfény hőterhelésének 3 %-át az UV (ultra viola) sugárzás teszi ki. A Super Therm® ennek 99 %-át blokkolja.
 • A látható fény (magas frekvenciájú sugárzás) a hőterhelés 40 %-a, melynek a Super Therm® 92 %-át képes visszaverni.
 • A hőterhelés 57 %-áért pedig az infravörös fény (alacsony frekvenciájú sugárzás) a felelős, melynek a Super Therm® a 99 %-át képes blokkolni.

super_therm_27A Super Therm® képes a nem visszavert hőáramlással szemben is védelmet nyújtani. Kerámia összetevői - a hagyományos kerámia alapú védőrétegek amorf, durva formáival ellentétben - szabályos, gömb alakú részecskékből tevődnek össze.

Ez a gömb alakú elrendeződés teszi lehetővé a kerámiaszemcsék szoros kapcsolódását, ami megakadályozza a levegő áramlását a kerámia bevonat anyagán keresztül. A képen e kerámialapkás felépítés látható, a kerámia részecskék közötti akrilgyantás kötőanyaggal.

 

A hő egy anyagon háromféleképp juthat keresztül:  

 • Hősugárzással - A Super Therm® a hősugárzás 95 %-át visszaveri.
 • Konvekcióval, azaz úgy, hogy az anyagon átáramló levegő, hőt szállít magában - A Super Therm® védi a szerkezetet a levegő bejutásától.
 • Kondukció (hővezetés) útján - A Super Therm® -ben található vákuum-kerámia véd a hővezetés útján történő hőátadástól.

A Super Therm® -nél alkalmazott, rendkívül fejlett hővisszaverési és hőszigetelési technologiáján túl, a termék kisugárzási együtthatója is rendkívül magas (mintegy 0,91), aminek következtében a bevont felület automatikusan megszabadul a felületén megmaradó felesleges hőtől.

 

Alkalmazási lehetőségek

super_therm_dobozA Super Therm®  egy normál beltéri falfestékhez hasonló állagú, rendkívül széles körben alkalmazható anyag, melynek kezelése, illetve felhordása azonban  speciális szakértelmet és felszereltséget igénylő feladat. A gyártó csak abban az esetben vállalja a termékek minőségével, illetve élettartamával kapcsolatos garanciát, ha a munkát  - a megadott technológiai utasításnak megfelelően - egy általa akkreditált szakkivitelező cég végzi el. Ennek megfelelően, e termékek kizárólag az elvégzendő munkával együtt rendelhetők meg, melynek menetéről az "Árajánlatkérés" gombra kattintva olvashat. 

 

250 arajanlatkeres

 

A Super Therm a legtöbb felületen jól tapad. Fontos, hogy az alap felület - melyre a hőszigetelő festéket szánjuk - hordképes (állékony), száraz és tiszta legyen.  Felhordható többek között fémre, kőre, vakolatra, betonra és más porózus felületre is, de akár az állékony, hordképes régi festék bevonatokra is felvihető. Erősen rozsdás felületek esetén alapozás szükséges, mely célra a gyár a Rust Grip felületvédő bevonatot - mint alapozót - javasolja.

Gazdaságossági megfontolásból alapozót ajánl a gyártó abban az esetben is, ha a Super Therm® valamilyen egyenetlen felületre (például repedezett lapostetőre, vagy érdes felületű homlokzatra) kerül, ugyanis ilyenkor a szigetelő festékből a normál mennyiség 1,2 - 1,5 -szerese fogyna fölöslegesen. A drága Super Therm® töltené ki a lyukakat és repedéseket, ami igen költséges megoldás lenne. E helyett a gyár az e célra kifejlesztett, olcsóbb és még rugalmasabb Super Base alapozó festéket javasolja, mely 0,7 mm-ig kitölti a réseket és repedéseket, illetve simábbá teszi a Super Therm® -el bevonandó felületet. Az ennél nagyobb repedések, illetve egyenetlenségek áthidalásához, illetve kiegyenlítéséhez a gyár a Multi Mesh Membrane felületerősítő textil csíkok használatát javasolja.

A Super Therm® hőszigetelő festék 5 US gallon-os műanyag vödrökben érkezik. (1 US gallon = 3,786 liter, így 1 vödör = 18,93 liter). Egy műanyag vödör Super Therm® súlya megközelítőleg 35 kg.

super_therm_46A Super Therm® -el esőben, magas páratartalom mellett, illetve 15 oC alatti hőmérséklet esetén dolgozni tilos! A festék vízbázisú, felhasználás előtti hígítást nem igényel.

 • A Super Therm®  szilárd anyag tartalma 65 %
 • Optimális rétegvastagsága nedvesen 0,39 mm, szárazon 0,25 mm.
 • A felhordást követően 1 óra múlva már nem ragad (megfogható), újabb réteg a felhordást követő 2 óra múlva vihető fel rá.
 • Teljes kötési ideje, az időjárási körülményektől és a hőmérséklettől függően: 14 - 21 nap
 • Kiadóssága (0,25 mm rétegvastagság esetén és a felület érdességétől függően): 2,5 - 4,0 m2 / liter
 • Tágulása: 125 %, rugalmassága: 180o-ban hajlítható
 • Viszkozitása: 105-110 KU
 • A sós víznek a gombának és a penésznek ellenáll
 • VOC tartalma: 67 g/liter
 • Ph értéke: 8,5 - 9,0
 • Sűrűsége: 1,718 kg/liter
 • Hővezető képessége 0,25 mm rétegvastagságnál: 3,99 BTU (összehasonlításul a hideg acél hővezető képessége: 367,20 BTU

A Super Therm® mind kültéren, mind pedig beltérben egyaránt alkalmazható. A flexibilis - jármű- és sátorponyvákra fejlesztett  - változat neve Super Therm Fabric.

A nagyon sokba kerülő, drága összetevők, amelyek kültéren, illetve extrém igénybevételt jelentő helyeken a festék kiváló tulajdonságait és hosszú élettartamát adják, beltérben gyakorlatilag fölöslegesek. E miatt fejlesztették ki a  Super Therm® beltéri változatát, melynek neve Sun Shield. Mivel beltérben a festék igénybevétele jelentősen kisebb (nincs UV sugárzás, nincs nagy, hirtelen hőingadozás és csapadék sem, így  a festék fejlesztői a Sun Shield összetételét  is ennek megfelelően állították össze. Kevesebb időjárás- és UV álló műgyanta alkotót tartalmaz és a kerámia összetevők aránya is eltérő a Super Therm® alkotóelemeihez képest. Ezáltal a Sun Shield ára is kedvezőbb, ráadásul tetszőleges színre is színezhető.

 

 

Színezés

super_therm_11A Super Therm® színe alap esetben fehér, a késztermék utólag - színező pasztával - nem színezhető. Mód van azonban arra, hogy a gyár a festéket gyártáskor beszínezze. Ez gazdaságosan leginkább pasztel színekben lehetséges, mivel a kért szín sötétedésével növelni kell a termékbe kevert kerámia részecskék mennyiségét, hogy a kész, színes festék fény- és hővisszaverő tulajdonságai, a fehér színű Super Therm® -hez képest ne romoljanak. E miatt a színezett festékek ára az alap fehér árhoz képest drágább. A színezett festék rendelése színminta alapján, egyedi árképzéssel történik. Kérje árajánlatunkat!

 

320px peldak tetoszigetelesre320px peldak homlokzat szigetelesre

 

 

 

Referenciák

A Super Therm® hőszigetelő festék 1990-es amerikai piacra kerülését követően gyorsan elterjedt. Mivel gyakorlatilag minden területen jól hasznosítható és alkalmazása azonnali, kézzel fogható költség megtakarítást eredményez, ezért napjainkra szerte a világon számos vállalat, gyártó üzem, kereskedelmi cég, közlekedési társaság, étteremlánc, autógyár, szállítási-, vagy energetikai szolgáltató, stb. alkalmazta és alkalmazza a mai napig is megelégedéssel. A következő referencia listában csak a Magyarországon is ismert vállalatokat tüntettük fel, akiknél a kezelt tető-, homlokzati- és egyéb felületek nagysága összesen sok százezer négyzetméter:

600x100_01_logo

600x100_02_logo

NISSAN, YAMAHA, TOYOTA, SONY, PANASONIC, MITSUBISHI, CANON, DAIHATSU, TOSHIBA, HITACHI ELECTRIC, KYOSERA, BELL, OKI, YKK, YOKOHAMA TIRE, MC DONALD'S, KYOTO MACHINE, TOYO, NIKON, SKY ALUMINIUM.

600x100_03_logo

600x100_04_logo

 

320px peldak tetoszigetelesre320px peldak homlokzat szigetelesre

 

Megrendelés, fizetés, szállítás

A Super Therm reflexiós hőszigetelő bevonat és egyéb változatainak felhasználhatósága rendkívül széleskörű, azonban alkalmazásuk speciális szakértelmet és felszereltséget igénylő feladat. A gyártó csak abban az esetben vállalja a termékek minőségével, illetve élettartamával kapcsolatos garanciát, ha a munkát  - a megadott technológiai utasításnak megfelelően - egy általa akkreditált szakkivitelező cég végzi el. Ennek megfelelően, e termékek kizárólag az elvégzendő munkával együtt rendelhetők meg, melynek menetéről az "Árajánlatkérés" gombra kattintva olvashat. 

 

250 arajanlatkeres

 

 

Iratkozzon fel Épgép hírlevelünkre!

Rendszeres vásárlóinknak – az általuk megadott e-mail címre – évi néhány alkalommal egy-egy hírlevelet küldünk, melyekben az általunk forgalmazott szigeteléstechnikai-, rögzítéstechnikai és légtechnikai anyagokkal kapcsolatos új termékeinkről, aktuális akcióinkról, és az esetleges árváltozásokról tájékoztatjuk őket.

Ha ez a törekvésünk szimpatikus Önnek, kérem, hogy az alábbi adatok megadásával iratkozzon fel szolgáltatásunkra! Természetesen az elektronikus hírlevél küldés szabályai szerint e-hírlevelünkről bármikor le is iratkozhat.

* E-mail cím:
* Név:
   Cégnév (ha van):
 

Tisztelt vásárlónk! Kedves érdeklődő!

dancso tiborDancsó Tibor vagyok, a TIBO Kft. ügyvezető igazgatója. Köszönöm, hogy meglátogatta honlapunkat! Kollégáimmal közösen, több mint két évtizede azon dolgozunk, hogy vásárlóinkat – így Önt is – megbízhatóan, a lehető leggyorsabban és legpontosabban szolgáljuk ki.
A legnagyobb elismerés számunkra az, ha Önt és cégét a visszatérő vásárlóink között üdvözölhetjük.

Magyarországon mindenhová szállítunk.
Rendeljen tőlünk bátran!

Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy az általunk forgalmazott épületgépészeti termékekből viszonteladó és szakkivitelező partnereinket, valamint az ipar és a mezőgazdaság területén dolgozó egyéb vállalkozásokat nagykereskedelmi áron, vagy mennyiségtől függő egyedi, személyre szabott kedvezménnyel szolgáljuk ki.

Tisztelettel: Dancsó Tibor
 ügyvezető