TIBO KFT - TIBO KERESKEDŐ UDVAR

Cím: 5600 Békéscsaba, Kazinczy utca 11.    Telefon: 66 / 527 - 600  Fax: 66 / 527 - 601 Email: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.   Nyitva: H - P 08:00 - 17:00

Főoldal Kandallókályhák

nyil

Termékek árakkal

hazhozszallitas 220x71 px GIF

info elipse 1

Kiadó raktárak Békéscsabán
a TIBO Kereskedő Udvarban

 Információ: 30 / 9 789 - 987


 

magura-autosiskola-kicsi

Az embert szoros ősi kapcsolat fűzi a tűzhöz, a tűz látványához. Ösztönösen szeretünk odaülni hozzá, melegedni mellette és egy italt kortyolgatva csodálatos érzés a tűz látványában gyönyörködni. Vannak akik otthon csak néha – pusztán a tűz látványa miatt – szeretnének begyújtani, de egyre többen úgy látják, hogy kandallójukat, vagy kályhájukat nap, mint nap használni fogják, mert ahányszor ezzel fűtenek majd gáz helyett, annyiszor takarékoskodnak is.


Válasszon témáink közül!

Kandalló, kályha, kandallókályha, kandallóbetétMilyen készüléktípusokat forgalmazunk?
Hogyan válasszunk fűtőkészüléket?
Felmérés, tervezés, árajánlat
Kályhacsempék a Mullit-tól
Kandallóbetétek (tűztérbetétek)
Épített kandallók és kályhák
Hordozható csempekandallók
Kandallókályhák
Konyhai tűzhelyek
Tartozékok, kiegészítők
Üzemeltetési tanácsok
Szakkifejezések és gyakori kérdések

 

 

 

Az általunk forgalmazott főbb termékcsoportok

 

mullit apollo1 7kwmbox aero 8 kandallobetet uveg ajtovalflorida b

                        Csempekandallók                                 Kandallóbetétek                           Kandallókályhák      

 

belleriverosa maiolica 2006kemenytisztito hasab

                Gyári kész kandallók                              Tűzhelyek                            Kiegészítők és tisztító anyagok

 

 

 

terelvalaszto piros

 

 

Milyen készüléktípusokat forgalmazunk?

A fatüzeléses fűtőkészülékek témakörén belül, több neves külföldi gyártó (Supra, Spartherm, Kratki, LaNordica, Godin, Mullit, stb.) többszáz minőségi fatüzelésű készülékét forgalmazzuk, legyen az kandallókályha, tűzhely, kandalló, kandallóbetét, vagy hordozható csempekandalló.

 

supra_logo

 

Ezen kívül a Mullit Kft. által gyártott, kitűnő minőségű kályhacsempékből, hordozható csempekandallókból, valamint épített cserépkályha és kandalló választékukból rendelhet nálunk (az épített készülékeket felméréstől a beépítésig). Az általunk eladásra kínált fűtőkészülékek nem csak szépek és hangulatosak, hanem jó minőségűek és takarékosak is, így még mindennapos használat mellett is, hosszú éveken át  tudják majd Önt szolgálni. E termékeket és azok árait a "Termékkatalógus" gombra kattintva tekintheti meg.

 

 

300 termekkatalogus arakkal

 

 

 

 

Hogyan válasszunk fűtőkészüléket?

Ahhoz, hogy az elképzelt fatüzelésű készüléket később tényleg megelégedéssel használhassuk, a választáshoz számos szempontot mérlegelnünk kell. Hová kerül majd a készülék? A lakásunkba, vagy a nyaralónkba? A nappalit kell fűteni vele, vagy egy szobát? Mekkora a fűtendő alapterület? Kiegészítő fűtésnek szánjuk-e, vagy kizárólag ezzel fűtünk majd? Van-e valamilyen meglévő kémény az épület ezen részén és az használható-e, vagy újat kell építenünk? Milyen stílus illik lakásunkba? Rusztikus? Modern? Esetleg minimalista? Ennek megfelelően milyen formát és burkolatot választhatunk? Mekkora hely áll rendelkezésünkre az elhelyezéséhez? Kandallót, cserépkályhát, esetleg valamilyen mobil kályhát, vagy hordozható kandallót válasszunk? Melyiknek mi az előnye és mi a hátránya?

Wellness Otthon Magazin elnevezésű ingyenes elektronikus magazinunk egyik szakcikke pont e téméval foglalkozik. Címe:

 

hogyan valasszunk futokeszuleket

 

A tanulmány elolvasásához klikkeljen az alábbi képre és iratkozzon fel magazinunkra!

 

uj wellness otthon magazin

 

 

 

 

 

Helyszíni felmérés, tervezés, árajánlat, kivitelezés

Hogyan érdemes nekifogni, ha a cél egy helyszínen épített cserépkályha, vagy kandalló? Miért fontos előre - még a házépítés, vagy az átalakítás megkezdése előtt - több dolgot tisztázni és eldönteni? Hogyan függ össze a kandalló, vagy kályha működése a házba telepített konyhai szagelszívó, a szellőztető berendezés, vagy a központi porszívó használatával? Hogy történik a helyszíni felmérés és mennyibe kerül? Mit tartalmaz az árajánlat? Mi a kivitelezés menete?

 

 

 

 

 

Kályhacsempék a Mullittól

A Mullit Kft. az ország egyik meghatározó - kitűnő minőségű kályhacsempéket gyártó - keramikus cége. Mit kell tudni a termékeikről? Milyen mintázatú és milyen színű kályhacsempék rendelhetők náluk? Mi a megrendelés és a kiszolgálás menete?

 

 

 

 

 

Kandallóbetétek (tűztérbetétek)

mbox aero 15 kandallobetet uveg ajtoval

A kandallók lelke a beléjük épített kandallóbetét (más néven tűztérbetét). Cégünk több neves gyártó jó hatásfokú, minőségi kandallóbetétjét forgalmazza (több száz félét), mely készülékek mindegyike napi használatra alkalmas, magas műszaki színvonalú, takarékosan üzemeltethető, hosszú élettartamú berendezés. Igaz, hogy többe kerülnek, mint  a barkácsáruházakban kapható "noname" készülékek, de használat közben az üvegük alig kormolódik, sokkal jobban szabályozhatók, és óránként 30 - 50 %-kal kevesebb fával is megelégszenek. Így ha rendszeresen használjuk őket, a vételár különbözet néhány fűtésszezon alatt megtérül.

 

 

 

 

 

Épített Kandallók és kályhák

Milyen legyen lakásunk dísze, az otthonunk melegét adó épített kandalló? Kandalló, vagy cserépkályha? Klasszikus, modern, esetleg minimalista stílusú? Íves, kör alakú, vagy szögletes? Oldalfalra kívánjuk tenni, vagy valamelyik sarokba? Esetleg körbejárható módon, a nappali közepén álljon? Vagy térelválasztóként is funkcionáljon? A benne égő tűz hány irányból legyen látható? Kályhacsempéből, vagy kőből készüljön, vagy inkább vakolt felületei legyenek? A lehetőségeknek csak az Ön fantáziája szab határt.

 

 

 

 

 

 

Hordozható csempekandallók

mullit laura 5kwmullit olympia 8kw

 

Mit tehetünk, ha a lakásunkban nincs elegendő hely egy épített kandalló számára, vagy ha egy épített készüléknél, egyszerűen jobban tetszik egy hordozható csempekandalló? Mi a megoldás, ha tudjuk, hogy kis idő múlva el fogunk költözni onnan, de addig  is élvezni szeretnénk a tűz látványát? Ilyen esetekre jó és megbízható megoldást jelent egy hordozható csempekandalló.

 

 

 

hordozhato 2

 

 

Kandallókályhák

Több gyártó - általában 10 kW teljesítmény alatti - különféle stílusban elkészített, jó minőségű, és jó hatásfokú hordozható készülékei, melyek tűztere és ajtója legtöbbször öntöttvasból, vagy vastag acéllemezből készül, garantálva ezzel a problémamentes üzemeltetést és a hosszú élettartamot. A kandallókályhákat kívülről fedő burkolatok igen sokfélék, készülhetnek öntöttvasból, acéllemezből, kőből, műkőből, vagy valamilyen kerámiából, illetve ezek kombinációiból.

 

 

 

 

 

 

Konyhai tűzhelyek

E régi köntösbe bújtatott modern készülékeket nagyanyáink és dédanyáink is megirígyelnék. Azon túl, hogy a konyhák díszei, egyben kiválóan szabályozható, jó hatásfokú, tartós készülékek, melyekkel öröm a sütés - főzés és még fűteni is lehet velük. Vevőink e készülékeket manapság legtöbbször nyaralókba, vagy nyári konyhákba rendelik, mert a kettős alkalmazhatóság (a sütés-főzés, illetve a fűtés lehetősége) praktikus választássá teszi őket.

 

 

 

 

 

Tartozékok, kiegészítők

A fatüzelésű fűtőkészülékek gond nélküli üzemeltetéséhez tisztítókészleteket, fatároló kosarakat, parázsfogókat, üvegtisztító folyadékot, kéménytisztító fahasábot, begyújtó zacskókat, stb. is forgalmazunk.

 

 

 

 

 

Üzemeltetési tanácsok

Ahhoz, hogy a megvásárolt fatüzelésű készülékét hosszú ideig gondtalanul és balesetmentesen használhassa, érdemes betartani, illetve megfogadni a működtetésével kapcsolatos utasításokat és tanácsokat.

Milyen fával fűtsünk? Mivel ne fűtsünk? Hogyan gyújtsunk be? Mire figyeljünk oda a működtetés során? Mivel és hogyan takarítsuk készülékünket? Mit tegyünk, ha túl kevés, vagy túl nagy a kéményhuzat?

 

 

 

 

 

 

Szakkifejezések és gyakori kérdések

Ha Ön jól szeretne fűtőkészüléket választani, akkor a kályha - kandalló témában való jártasság megszerzéséhez elengedhetetlen néhány szakkifejezés jelentésének megismerése, illetve néhány alapvető szakmai kérdés tisztázása. Ezzel az oldalunkkal ebben szeretnénk Önnek segítséget nyújtani.

Miért fontos, hogy száraz keményfával fűtsünk? Milyen egy késleltetett égés funkcióra képes "folytonégő" tűztérbetét? Létezik-e olyan kandalló (kandallóbetét), amelyiknek használat közben tiszta marad az üvege? Mit nevezünk "égési levegő"-nek? Mikor alakul ki a kéménytűz és hogy kerülhető el? Mi az előnye, ha a kandallónk "légtömör égéstér"-rel rendelkezik?