TIBO KFT - TIBO KERESKEDŐ UDVAR

Cím: 5600 Békéscsaba, Kazinczy utca 11.    Telefon: 66 / 527 - 600  Fax: 66 / 527 - 601 Email: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.   Nyitva: H - P 08:00 - 17:00

Főoldal Kandallókályhák Épített kandalló és kályha

nyil

Termékek árakkal

hazhozszallitas 220x71 px GIF

info elipse 1

Kiadó raktárak Békéscsabán
a TIBO Kereskedő Udvarban

 Információ: 30 / 9 789 - 987


 

magura-autosiskola-kicsi

Ezt az oldalt gondolatébresztőnek szánjuk. A Mullit által épített egyedi cserépkályha és kandalló variációk néhány darabját, illetve más gyártók típus kandallóit mutatjuk be rajta.  A egyedi készülékeket konkrétan egy adott házba, egy adott helyre álmodták meg. Azonban ötleteket "ellesni" nem tilos. Nagyon sokan úgy keresnek meg bennünket, hogy

 

"Látja ezt a képet? Na, én valami hasonlót szeretnék..."

Valljuk be, a legtöbb kandalló úgy "születik", hogy valaki lát valahol valamit, ami elnyeri a tetszését. Egy magazint lapozgatva meglát egy szép kandallót, vagy vendégségben rácsodálkozik egy neki tetsző, ötletes megoldásra.

Aztán hazamegy és az összegyűjtött ötletek továbbgondolásából - no meg a szakemberekkel  történő beszélgetésekből - megszületik a saját kandallója. Van akinek ez gyorsan megy, de olyanok is akadnak, akiknél a tervezés hónapokig, sőt évekig is eltart. Ez nem baj és nem minősíti a végeredményt sem. A lényeg, hogy akárhányszor ránéz kandallójára, azt a jól végzett munka örömével, megelégedetten tegye.

Az elképzelt készülék először persze csak papíron létezik, de ha a kandallónak "szerencséje van", később akár meg is építjük Önnek.

 

 

 

 

Hogyan válasszunk fűtőkészüléket?

 

mullit kandallo 08mullit kandallo 28neptun hordozhatoarialola bo

 

Ahhoz, hogy az elképzelt fatüzelésű készüléket később tényleg megelégedéssel használhassuk, a választáshoz számos szempontot mérlegelnünk kell. Hová kerül majd a készülék? A lakásunkba, vagy a nyaralónkba? A nappalit kell fűteni vele, vagy egy szobát? Mekkora a fűtendő alapterület? Kiegészítő fűtésnek szánjuk-e, vagy kizárólag ezzel fűtünk majd? Van-e valamilyen meglévő kémény az épület ezen részén és az használható-e, vagy újat kell építenünk? Milyen stílus illik lakásunkba? Rusztikus? Modern? Esetleg minimalista? Ennek megfelelően milyen formát és burkolatot választhatunk? Mekkora hely áll rendelkezésünkre az elhelyezéséhez? Kandallót, cserépkályhát, esetleg valamilyen mobil kályhát, vagy hordozható kandallót válasszunk? Melyiknek mi az előnye és mi a hátránya?

Wellness Otthon Magazin elnevezésű ingyenes elektronikus magazinunk egyik szakcikke pont e téméval foglalkozik. Címe:

 

hogyan valasszunk futokeszuleket

A tanulmány elolvasásához klikkeljen az alábbi képre és iratkozzon fel magazinunkra!

 

uj wellness otthon magazin

 

 

 

 

Gyári kandallók és kőburkolatok

A választás megkönnyítése érdekében több fűtőkészülék gyár forgalmaz komplett (dobozban érkező és a helyszínen összeépíthető) úgynevezett "kandallóburkolatokat" (melyeket a szakzsargon több helyen "kőkészletnek", vagy "kőburkolatnak" nevez).

Kandallóburkolat alatt általában a kandallóbetét körül elhelyezkedő részt értjük, tehát például a szöveg melletti képen a kandallóburkolat szett a kandallóbetét feletti fa párkányt és az alatta elhelyezkedő kő és tégla elemeket tartalmazza. A fa párkány feletti - csonka gúla alakú - részt, úgynevezett kandalló kürtőnek nevezik és  vagy külön cikkszámon, külön tételként rendelhető meg, vagy a kandalló összeépítésekor a helyszínen, hőálló gipszkartonból - vagy más, hasonló anyagból - kell elkészíteni.

Az egyes kőburkolatokhoz többféle stílusú, teljesítményű  és árfekvésű tűztérbetét is társítható, így ezek közül mindenki kiválaszthatja a neki tetsző kandallóbetét +  kőburkolat  + kandallókürtő kombinációt.

A kandallóbetétek konkrét árral és a tipusra jellemző elnevezéssel rendelkező termékek, melyek a "Termékkatalógus" gombra kattintva tekinthetők meg.

 

Mennyibe kerülnek?

Amikor egy ilyen gyári kandallóburkolatos kandalló megépítésére szánjuk rá magunkat, akkor a következő költségekkel kell számolnunk:

 

kandallóburkolat + kandallókürtő + kandallóbetét + lábazat + szállítás + megépítés

 

  • Kandallóburkolat: Minden egyes kandallóburkolat tipus más és más névvel és árral rendelkezik, melyek a  termékkatalógusunkban  megtalálhatók.
  • Kandallókürtő: Egy adott kandallóhoz - ízlésünk szerint - többféle kinézetű, méretű, illetve stílusú kandallókürtő is társítható. Így a szabványosított univerzális kandallókürtők közül választhatunk különféle méretű prizmatikus, egyenes és íves kialakításút, de építhetünk magunknak egy ezektől eltérő más alakút is. Az általunk forgalmazott gyári  univerzális kandallókürtők választéka szintén termékkatalógusunkban található meg.
  • Kandallóbetét: Egy - egy kőburkolathoz többféle (van amelyikhez csak egy, de van olyan, amelyikhez több, mint 10 fajta) kandallóbetét társítható, melyek különféle stílusú és tudású, de közel azonos méretű készülékek. A kiválasztott kandallóbetétek árai termékkatalógusunkban tekinthetők meg.
  • Segédanyagok: Ezek közé tartozik a kandallóbetét szakszerű beépítésére - magasság állítására és szintezésére - szolgáló lábazat (acél tartószerkezet), a különféle hőszigetelő lapok, melyek a kandalló mögötti falrészt védik az abból jövő hősugárzástól, az összeépítéshez szükséges kötő- és ragasztóanyagok, illetve a gyártók által erősen ajánlott huzatszabályzó. Szintén segédanyagnak számítanak a kandallóbetét bekötéséhez szükséges, megfelelő füstcsövek és füstcső idomok.
  • A szállítás és a megépítés költsége: A kandallóhoz szükséges alkatrészeket (kandallóbetét, kandallóburkolat, kötőanyagok, lábazat, füstcsövek, huzatszabályzó, stb.) kérésére házhoz szállítjuk. Ennek költségétről megrendelőinkkel egyedileg állapodunk meg. A kandallóbetét kéménybe kötését és beüzemelését mindenképp bízza szakemberre! A későbbi hibamentes üzemelés záloga, hogy a kandallóbetét tökéletesen legyen beépítve. A kandallóburkolat összeépítésének bonyolultsága pedig a kiválasztott tipustól függ. Jó, ha olyan valaki építi össze, aki már látott ilyet, de némi kézügyességgel és alap szerszámozottsággal - a legtöbb gyári burkolatnál - az összeépítés házilag is megoldható.

Ha Önnek sikerült egy kandallóburkolatot és egy hozzá illeszthető kandallóbetétet kiválasztania, akkor azok árát termékkatalógusunkból könnyedén kikeresheti. A kandalló megépítéséhez szükséges további alkatrészek és segédanyagok költségéről kérje árajánlatunkat! 

 

Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.

 

 

 

 

A Mullit által épített készülékek

A Mullit nevében vállaljuk mindenféle cserépkályha és kandalló tervezését és kivitelezését, a  kerámia és kályhacsempe burkolatú készülékektől kezdve, a fém, fa, festett, vagy vakolt felületű készülékeken át, a kör alakú kályhákig. A következő fotók bemutatását szintén csak gondolatébresztőnek szánjuk.