TIBO KFT - TIBO KERESKEDŐ UDVAR

Cím: 5600 Békéscsaba, Kazinczy utca 11.    Telefon: 66 / 527 - 600  Fax: 66 / 527 - 601 Email: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.   Nyitva: H - P 08:00 - 17:00

Főoldal Kandallókályhák Hordozható csempekandalló

nyil

Termékek árakkal

hazhozszallitas 220x71 px GIF

info elipse 1

Kiadó raktárak Békéscsabán
a TIBO Kereskedő Udvarban

 Információ: 30 / 9 789 - 987


 

magura-autosiskola-kicsi

A hordozható (mobil) csempekandallók ideális és esztétikus megoldást jelentenek azok számára, akik a hagyományos kandallókályhák fémes felületei helyett, a kerámiaburkolatot, illetve a kályhacsempéből készült fűtőkészülékeket kedvelik. A teljes mobil csempekandalló választék megtekintéséhez válasszon az alábbi linkek közül:

 

     Hordozható légfűtéses csempekandallók    ♦    Hordozható vízteres csempekandallók    

     Teljes kandallókályha választékunk    

 

hordozhato 7 

 

Mit kell tudni a hordozható csempekandallókról?

 

 

 

Hogyan válasszunk fűtőkészüléket?

A lakásunkba, a nyaralónkba, vagy az irodánkba szánt fatüzelésű fűtőkészülék, vagy  kandallóbetét kiválasztásakor több szempontot is figyelembe kell vennünk. Wellness Otthon Magazin elnevezésű ingyenes elektronikus magazinunk egyik szakcikke pont e téméval foglalkozik. Címe:

 

hogyan valasszunk futokeszuleket

 

A tanulmány elolvasásához klikkeljen az alábbi képre és iratkozzon fel magazinunkra!

 

 uj wellness otthon magazin

 

 

 

 

Miért ajánljuk a hordozható (mobil) csempekandallókat?

 

1. Kis kéményméret igény

hordozhato 1A Mullit hordozható (mobil) csempekandallók 7 és 10 kW közötti teljesítményű tűztérbetétekkel (kandallóbetétekkel) kaphatók, mely modellek - kialakításuknál fogva - akár már egy 14×14 cm-es, vagy egy Ø 150 mm átmérőjű kéményre is ráköthetők.

Ez azt jelenti, hogy e készülékek a legtöbb régebben épült ház meglévő kéményére beüzemelhetők, illetve ahová új kémény építése szükséges, ott az - a kis átmérő miatt - viszonylag kis költséggel megépíttethető.

A kéménnyel kapcsolatos másik fontos elvárás, hogy annak hasznos magassága (a bekötéstől a kitorkollásig mért hossza) minimum 5 méter legyen.

 

 

2. Kis helyigény, egyszerű beüzemelés

E készülékek kis helyigényük miatt a legtöbb helyre kényelmesen elhelyezhetők. Összehasonlításként a legkisebb beépített kandalló is másfél - kétszer több helyet foglal, mint egy hordozható csempekandalló.

Például a Mullit által gyártott legkisebb, Uranus és Neptun tipusú (7 kW teljesítményű) készülékek mindössze 75 cm szélességűek. (a képen egy fehér fugázó anyaggal fugázott, fazekas zöld színű Neptun készülék látható)

A hordozható készülékek beüzemelése egyszerű. Ha a készüléket egy meglévő kéményre kívánjuk rákötni, a kémény szakemberrel (kéményseprővel) történő megvizsgáltatása kötelező! A vizsgálatról készült jegyzőkönyvet ne felejtsük el megőrizni! Később még szükségünk lehet rá.

 

 

3. Dekoratív, jó hatásfokú készülékek, kedvező áron

A Mullit által gyártott kályhacsempék a legmagasabb minőséget képviselő, nagy pontossággal megmunkált, hosszú élettartamú termékek. A kályhacsempék minta- és színválasztékáról részletesen ezen az oldalon lejjebb olvashat.

A fűtőkészülékekbe épített minőségi kandallóbetétek (tűztérbetétek) mindegyike kiemelkedően jó hatásfokú (> 70%), hosszú élettartamú és takarékos berendezés, melyekről bővebben ezen az oldalon, lejjebb olvashat.

A Mullit által legyártott nagy számú készüléknek köszönhetően e cserépkandallók - magas műszaki színvonaluk ellenére - igen kedvező, versenyképes áron kerülnek forgalomba. (A képen egy fazekas zöld színű, Prometheus 3 készülék látható)

 

 

 

     Hordozható légfűtéses csempekandallók        Hordozható vízteres csempekandallók    

     Teljes kandallókályha választékunk    

 

 

5. Gyors felfűtés, lassabb lehűlés

hordozhato 5A kandallók - így a Mullit hordozható csempekandallói is - elsősorban úgynevezett konvekciós fűtéssel fűtenek. Ennek lényege, hogy a készülékbe szerelt kandallóbetét és a kandalló burkolat között egy 8 - 12 cm-es légrés található, ahol - amikor a kandallóba begyújtunk - a levegő igen gyorsan felmelegszik és a készülék tetején lévő nyílásokon át kijutva, szinte azonnal fűteni kezdi a helyiséget. A tűztérbetétben keletkező meleg egy része - sugárzó hő formájában - az ajtó üvegén és a kandallóbetét falán át távozik. Ez utóbbi - ahogy fűtünk - a berendezés kályhacsempe burkolatát is felmelegíti, ami szintén sugárzó hővel a környezetét is fűteni fogja. Így e készülékekkel a begyújtástól számított fél órán belül kellemes meleget lehet bárhol csinálni, míg egy cserépkályha felfűtéséhez órák kellenek. A csempekandallók lehűlése egy lemezkályhánál kedvezőbben alakul, mivel a használat során a készülék testet borító kályhacsempék - az előbb leírtak miatt - felmelegszenek.  Az eltárolt hőt a berendezés lassabban adja le környezetének. Ráadásul a késleltetett égés funkcióra képes, "folytonégő" tűztérbetétekben (ezekről lejjebb többet) az égés - és így a fűtés is  - elnyújtható. A késleltetett égés funkcióról bővebben ide kattintva olvashat.

 

hordozhato 9

 

 

6. Mindennapos használatra tervezett, időtálló kialakítás

A Mullit fűtőkészülékei tartós, hosszú élettartamra tervezett és gyártott termékek. E hosszú élettartamot és hibátlan működést a pontosan tervezett és nagy gondossággal gyártott minőségi tűztérbetétek, a felhasznált kiváló minőségű kályhacsempék és a készülékek precíz összeépítése szavatolja.

 

 

7. Mozgatható, máshol újra beüzemelhető

Sok embernek azért nincs a lakásában kandalló, mert azt a lakást, vagy házat pár év múlva el kívánja adni és az épített kandallót ott kellene hagynia. A hordozható csempekandallók tipustól függően 130 - 300 kg súlyúak, mozgatható (mobil) kivitelűek, azaz bármikor áthelyezhetők egy másik - természetesen kéménnyel rendelkező - helyiségbe. (A képen egy Apolló 1 tipusú készülék látható)
 

 

 

 

Csempeminta- és színválaszték

 

Alap csempeminták

A Mullit hordozható csempekandallóinak alap csempemintája a "kosáríves" (bal oldalt), illetve a "barokk" csempeminta (jobb oldalt).

 

hordozhato 3hordozhato 4

 

Ha Ön egy ettől eltérő mintázatú csempéből gyártott készüléket szeretne, akkor ezzel kapcsolatban kérje egyedi árajánlatunkat!

A komplett csempe- és színválasztékról, illetve a különböző csempemintákról a Mullit fényképes kályhacsempe katalógusában olvashat, melyet elektronikus formátumban a "Termékinformáció" gombra kattintva tölthet le.

 

 

Csempe alapszínek

Az árlistában, illetve a termékkatalógusban szereplő árak a négy alapszín valamelyikéből készülő csempekandallóra (alap csempemintával) vonatkoznak. A négy alapszín a hordozható csempekandallók esetében:

  • Fazekas zöld (színkód: 21)
  • Aranybarna (színkód: 41)
  • Fényes karamell (színkód: 61)
  • Matt beige (színkód: 65)

 

 

Színfeláras színek

Nem alapszínű csempéből gyártott készülék megrendelése esetén kérje egyedi árajánlatunkat!

Fontos tudnivaló, hogy a 21-es színkódú fazekas zöld szín a csempekandallók esetében alapáras színnek számít, míg más esetekben (például cserépkályhákhoz, vagy kályhacsempe burkolatú épített kandallókhoz gyártott kályhacsempék esetében 10 % színfeláras szín.)

 

 

A komplett csempe- és színválasztékról, illetve a különböző csempemintákról a Mullit fényképes kályhacsempe katalógusában olvashat, melyet elektronikus formátumban a "Termékinformáció" gombra kattintva tölthet le.

 

 

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a fototechnikai eljárások, illetve a számítógépek monitorai a csempeminták színeit nem minden esetben adják vissza élethűen, illetve a csempék színe különböző fényviszonyok mellett is változhat. Ezért kérjük, hogy vásárlás (megrendelés) előtt élőben is tekintse meg termékeinket, illetve azok színmintáit! A gyártó fenntartja magának a jogot a termékek szerkezetének módosítására, minden előzetes értesítés nélkül.

 

 

Fuga színvariációk

A Mullit hordozható csempekandallói fehér, vagy az adott csempekandalló színével megegyező színű fugázással rendelhetők. (Fugának a készülék gyártásakor, a kályhacsempék közötti résekbe kent és később megkeményedő hőálló tömítőanyagot nevezzük.)

A bal oldali képen a kályhacsempe színével (aranybarna) harmonizáló barna fugázást tekinthet meg, míg a jobb oldali képen látható fazekaszöld csempeszínű Neptun készülék, fehér fugázással készült.

 

 

 

 

Tegye egyedivé készülékét!

Amikor Ön egy hordozható (mobil) csempekandallót rendel, az az Ön részére készül, ezért a gyártás folyamán lehetőség nyílik egyedi igényei kielégítésére is. Azon túl, hogy szabadon választhat a csempeminták és a színek között, bármelyik mezőcsempe helyett dekorcsempe (vagy dekorcsempék) beépítését is kérheti.

A Mullit többféle úgynevezett "figurás dekorcsempét" gyárt (lovas, vadállatos, illetve virágos sorozatok), melyek méltó díszei lehetnek csempekandallójának. Az ilyen - dekorcsempés kialakítású - készülékekre kérje egyedi árajánlatunkat!

 

A képen egy matt beige színű, Prometheus 3 készülék látható, melynek tűztérajtója felett két - vadász sorozatból való - dekorcsempe látható.

A dekorcsempék fotói a Mullit kályhacsempe katalógusának végén találhatók, melyek megtekintéséhez kattintson a "Termékinformáció" gombra!

 

 

 

 

 

 

 

 

Milyen légfűtéses és vízteres kandallóbetétekkel kaphatók e készülékek?

 

Mullit AERO 8 légfűtéses kandallóbetét

mullit olympia 8kwEgy elegáns, letisztult formájú, függőleges irányban hosszúkás üvegfelületű tűztérbetét, melyben a tűz - az ajtó kialakításánál fogva - rendkívül jól látszik.

Anyaga: Acéllemez tűztér és ajtó, hőálló vermiculit béléssel

Teljesítménye: 8 kW

Füstcső átmérője: Ø 150 mm, tehát kis kéményre köthető (14 x 14 cm, vagy Ø 150).

A készülék az égéshez szükséges levegőt a helyiségből fogyasztja, de minden Aero 8 kandallóbetéttel szerelt hordozható (mobil) csempekandallóhoz opcióként külső égési levegő csatlakozó is rendelhető.

Ilyen Mullit Aero 8 kandallóbetét található a Mullit Kft. által gyártott

tipusú hordozható (mobil) csempekandallókban. (A képen egy Mullit Olympia tipusú készülék látható).

A hordozható (mobil) csempekandallók közül néhány a bemutatótermünkben (elérhetőségek itt) "élőben" is megnézhető. A teljes hordozható (mobil) csempekandalló választékot elektronikus termékkatalógusunk (árakkal együtt) tartalmazza. A készülékek megtekintéséhez válasszon az alábbi linkek közül!

 

 

     Hordozható légfűtéses csempekandallók    ♦    Hordozható vízteres csempekandallók    

     Teljes kandallókályha választékunk    

 

 

 

Mullit AERO 5 légfűtéses kandallóbetét

mullit laura 5kwA Mullit által gyártott legkisebb, 5 kW teljesítményű kandallóbetét.

Anyaga: Acéllemez tűztér és ajtó, hőálló vermiculit béléssel

Teljesítménye: 5 kW

Füstcső átmérője: Ø 150 mm, tehát kis kéményre köthető (14 x 14 cm, vagy Ø 150).

A készülék az égéshez szükséges levegőt a helyiségből fogyasztja, külső égési levegő csatlakozója nincs.

Ilyen Mullit Aero 5 kandallóbetét található a Mullit által gyártott

tipusú hordozható (mobil) csempekandallókban. (A képen egy Mullit Laura tipusú készülék látható).

A hordozható (mobil) csempekandallók közül néhány a bemutatótermünkben (elérhetőségek itt) "élőben" is megnézhető. A teljes hordozható (mobil) csempekandalló választékot elektronikus termékkatalógusunk (árakkal együtt) tartalmazza. A készülékek megtekintéséhez válasszon az alábbi linkek közül!

 

     Hordozható légfűtéses csempekandallók        Hordozható vízteres csempekandallók    

     Teljes kandallókályha választékunk    

 

 

 

Mullit AERO 7 légfűtéses kandallóbetét

mullit apollo1 7kwA Mullit által gyártott közepes, 7 kW teljesítményű kandallóbetét.

Anyaga: Acéllemez tűztér és ajtó, hőálló vermiculit béléssel

Teljesítménye: 7 kW

Füstcső átmérője: Ø 150 mm, tehát kis kéményre köthető (14 x 14 cm, vagy Ø 150).

 

A készülék az égéshez szükséges levegőt a helyiségből fogyasztja, de minden Aero 7 kandallóbetéttel szerelt hordozható (mobil) csempekandallóhoz opcióként külső égési levegő csatlakozó is rendelhető.

Ilyen Mullit Aero 7 kandallóbetét található a Mullit Kft. által gyártott és 1-es számjeggyel jelölt

 

 

tipusú hordozható (mobil) csempekandallókban. (A képen egy Mullit Apollo  1 tipusú készülék látható).

A hordozható (mobil) csempekandallók közül néhány a bemutatótermünkben (elérhetőségek itt) "élőben" is megnézhető. A teljes hordozható (mobil) csempekandalló választékot elektronikus termékkatalógusunk (árakkal együtt) tartalmazza. A készülékek megtekintéséhez válasszon az alábbi linkek közül!

 

     Hordozható légfűtéses csempekandallók        Hordozható vízteres csempekandallók    

     Teljes kandallókályha választékunk    

 

 

 

Mullit AERO 10 légfűtéses kandallóbetét

mullit hestia2k 10kw fenyes karamellA Mullit által hordozható csempekandallókba gyártott legnagyobb, 10 kW teljesítményű kandallóbetét.

(Kandallóbetétekből a Mullit 15, sőt 20 kW-os készülékeket is gyárt, azonban azokat hordozható csempekandallókba már nem építik be.)

Anyaga: Acéllemez tűztér és ajtó, hőálló vermiculit béléssel

Teljesítménye: 7 kW

Füstcső átmérője: Ø 150 mm, tehát kis kéményre köthető (14 x 14 cm, vagy Ø 150).

A készülék az égéshez szükséges levegőt a készülékre tartozékként szerelt külső égési levegő csatlakozón keresztül fogyasztja (tehát a külső égési levegő csatlakozó szériatartozék).

Ilyen Mullit Aero 10 kandallóbetét található a Mullit Kft. által gyártott és 2K típusjellel ellátott

 

 

hordozható (mobil) csempekandallókban. (A képen egy Mullit Apollo  1 tipusú készülék látható).

A hordozható (mobil) csempekandallók közül néhány a bemutatótermünkben (elérhetőségek itt) "élőben" is megnézhető. A teljes hordozható (mobil) csempekandalló választékot elektronikus termékkatalógusunk (árakkal együtt) tartalmazza. A készülékek megtekintéséhez válasszon az alábbi linkek közül!

 

     Hordozható légfűtéses csempekandallók        Hordozható vízteres csempekandallók    

     Teljes kandallókályha választékunk    

 

 

 

 

Supra Tertio 67 tűztérbetét

A Supra által gyártott, 20 x 20 cm-es, vagy Ø 180 – 200 mm-es kéményre köthető, „folytonégő”, tűztérbetét.

Anyaga: Öntöttvas tűztér + tűztérajtó

Teljesítménye: 10 kW

Füstcső átmérője: Ø 180 mm.

Kiváló, megbízható működés, alacsony fafogyasztás, hosszú élettartam.

Az égéshez szükséges levegőt a helyiségből fogyasztja, külső égési levegő csatlakoztatás nem lehetséges.

Ilyen tűztérbetét található a Mullit Prometheus 3-as tipusú hordozható csempekandallókban. (A képen egy Prometheus 3 tipusú készülék látható).

 

A hordozható (mobil) csempekandallók közül néhány a bemutatótermünkben (elérhetőségek itt) "élőben" is megnézhető. A teljes hordozható (mobil) csempekandalló választékot elektronikus termékkatalógusunk (árakkal együtt) tartalmazza. A készülékek megtekintéséhez válasszon az alábbi linkek közül!

 

     Hordozható légfűtéses csempekandallók        Hordozható vízteres csempekandallók    

     Teljes kandallókályha választékunk    

 

 

 

 

Mullit AQUA 10 vízteres kandallóbetét

Méretében az Aero 10 tűztérbetéttel megegyező (3 csempe széles) készülék, azonban a tűzterét egy központi fűtésre köthető víztér veszi körül.

Anyaga: acéllemez tűztér, víztér és tűztérajtó.

Teljesítménye: 12 / 10 kW (a vízoldali leadott teljesítmény 10 kW)

Füstcső átmérő Ø 150 mm

A Kandallóbetét (így a vele megépített hordozható csempekandalló is) nyitott, vagy zárt tágulási tartályos rendszerre köthető változatban is megrendelhető.

Figyelem! A készülék csak vízzel feltöltött és lelégtelenített rendszerben használható.

Külső égési levegő direkt fogadására alkalmas, azaz az égéshez szükséges levegő egy csővel a szabadból a tűztérbetétre köthető. Így a készülék nem a lakótér levegőjét fogyasztja.

Ilyen Mullit Aqua 10 kandallóbetét található a Mullit Kft. által gyártott és "V" típusjellel ellátott

 

hordozható (mobil) csempekandallókban. (A képen egy Mullit Apollo V tipusú vízteres készülék látható).

A hordozható (mobil) csempekandallók közül néhány a bemutatótermünkben (elérhetőségek itt) "élőben" is megnézhető. A teljes hordozható (mobil) csempekandalló választékot elektronikus termékkatalógusunk (árakkal együtt) tartalmazza. A készülékek megtekintéséhez válasszon az alábbi linkek közül!

 

     Hordozható légfűtéses csempekandallók        Hordozható vízteres csempekandallók    

     Teljes kandallókályha választékunk    

 

Az alábbi kép azt mutatha be, hogy miként néz ki egy vízteres kandallóbetéttel megépített alap fűtési rendszer. A rendszerbe érdemes még egy pár száz literes - hőtárolásra szolgáló, jól leszigetelt - puffer tartályt is beiktatni, amely az eltárolt forróvíz segítségével, a tűz kialvása után, még órákon át képes a házunk, vagy lakásunk fűtésére.

 

 

 

Hogyan válasszunk fűtőkészüléket?

A lakásunkba, a nyaralónkba, vagy az irodánkba szánt fatüzelésű fűtőkészülék, vagy  kandallóbetét kiválasztásakor több szempontot is figyelembe kell vennünk. Wellness Otthon Magazin elnevezésű ingyenes elektronikus magazinunk egyik szakcikke pont e téméval foglalkozik. Címe:

 

hogyan valasszunk futokeszuleket

 

A tanulmány elolvasásához klikkeljen az alábbi képre és iratkozzon fel magazinunkra!

 

uj wellness otthon magazin