TIBO KFT - TIBO KERESKEDŐ UDVAR

Cím: 5600 Békéscsaba, Kazinczy utca 11.    Telefon: 66 / 527 - 600  Fax: 66 / 527 - 601 Email: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.   Nyitva: H - P 08:00 - 17:00

Főoldal Elemes fém polcok, állványok

nyil

Termékek árakkal

hazhozszallitas 220x71 px GIF

info elipse 1

Kiadó raktárak Békéscsabán
a TIBO Kereskedő Udvarban

 Információ: 30 / 9 789 - 987


 

magura-autosiskola-kicsi

 

A TIBO ÉPGÉP Épületgépészeti Nagykereskedésen belül működő POLC BOLT-ban (elérhetőségeink itt) széles választékban raktárról kínálunk:

  • Háztartási-, normál- és emelt teherbírású, új dexion-salgó rendszerű elemes fém polcokat, valamint

 

 Az elemes fém polc választékunkat tartalmazó letölthető árlista, az "Árlista" gombra kattintva tekinthető meg.

 

 

        Új, dexion rendszerű elemes polc alkatrészek                  Használt raklapos állványok rendelésre

polc bolt 13 polc bolt 37

 

A használt raklapos állványokkal kapcsolatban kérje egyedi árajánlatunkat!

 

POLC BOLT BÉKÉSCSABA

 

 

 

Dexion - salgó rendszerű elemes fém polcok

A raktározás területén kiválóan bevált és a legszélesebb körben elterjedtek a Dexion rendszerű - régebben a gyártói után "Dexion polc"-nak, vagy "Salgó polc"-nak nevezett - elemes polcrendszerek, melyek elemei boltunkban széles méretválasztékban, festett, vagy horganyzott felületkezeléssel kaphatók. Jelenleg a horganyzott kivitelű polcok a kedveltebbek, mivel esztétikusak, kiemelkedően tartósak, könnyen tisztíthatóak, és még az áruk is 20 - 30 %-kal kedvezőbb, mint a festett polcoké. Épp ezért raktáron a horganyzott kivitelű, új termékekből tartunk teljes választékot.

 

 

Az elemes polcrendszer legfontosabb alkotórészei a lábprofilok, illetve a polclemezek, melyek széles méretválasztékban és különféle - háztartási, normál, vagy emelt - teherbírású kivitelben kaphatók. Az összeállításhoz szükséges tartozékok még a talplemezek, a saroklemezek, illetve a csavarok.

 

dexion lábprofilDexion rendszerű elemes fém polc polclemezek

lábprofil              polclemez                    szimpla talplemez                saroklemez                    M8 csavar + anya

 

A Dexion rendszerű fém elemes polcok alkotórészei (elemei) külön - külön, darabonként vásárolhatók meg, azaz a vevőnek módjában áll a lábak hosszát, teherbírását és darabszámát, illetve a polcok méretét, teherbírását és darabszámát szabadon megválasztani.

Így a megvásárolható elemekből végtelen variációban alakíthatók ki különféle méretű, elrendezésű és teherbírású polcrendszerek. Sőt, mivel a láb- és polcméretek szabványosak, a megvásárolt és összeépített polc, vagy polcrendszer, bármikor - akár több év múlva is - bővíthető, átalakítható, vagy szétszedhető és eltárolható lesz. Az elemes polcrendszer elemeinek választékát, azok műszaki paramétereit (méretek, teherbírás, stb.), valamint az elemek árait az "Árlista" gombra kattintva tekintheti meg.

 

 

A Dexion rendszerű polclemezeket három különböző (háztartási-, normál-, vagy emelt) teherbírású kivitelben forgalmazzuk. 

A hozzájuk választható lábprofilok háromféle (háztartási, normál vagy emelt) teherbírású kivitelben, 2,0 m-es (1981 mm), 2,5 m-es (2438 mm), vagy 3,0 m-es (3048 mm) hosszban kaphatók (a háztartási teherbírású lábprofil csak 2,0 m-es 1981 mm-es méretben).

 

 

 

Terhelhetőséggel és biztonsággal kapcsolatos tudnivalók

A Dexion rendszerű elemes fém polcok terhelhetőségével kapcsolatban a következő információkra hívjuk fel a figyelmet:

  • A letölthető és nyomtatható árlistánkban feltüntetett terhelhetőségi adatok, a szakszerűen szerelt polcokat egyenletes eloszlásban érő terhelések esetén igazak.
  • Terhelés hatására a polclemezek rugalmas behajlása, deformációja megengedett, természetes jelenség, mely terhelés megszűntével a polcok visszanyerik eredeti alakjukat, de ennél nagyobb igénybevétel esetén már maradandó alakváltozást szenvedhetnek.
  • Az árlistában az egyes polclemezeknél feltüntetett teherbírás adatok csak akkor érvényesek, ha a polclemezek sarkai a polclábak mindegyikéhez szakszerűen, mindkét irányban saroklemezes megerősítéssel és a megfelelő számú csavar felhasználásával rögzítettek (úgy, mint a fenti fotón). Ettől eltérő összeépítés esetén a polclemezek teherbírása a táblázatban megadott értékek fele.
  • Az összeépített polcok, illetve polcrendszerek terhelhetősége jelentősen lecsökken, ha az egymás alatti polclemezek egymástól-, vagy az alsó polclemez földtől való távolsága meghaladja az 50 cm-t. Ilyen esetekben célszerű a polcrendszert emelt teherbírású lábprofilok felhasználásával megépíteni. Amennyiben egy polcnál a polclemezek, vagy az alsó polclemez földtől mért távolsága meghaladja a 100 cm-t, a szabadon álló lábrészeket valamilyen módon kihajlás ellen is védeni kell. A helyes megoldásokkal kapcsolatban kérje tanácsunkat!

 

 

Egy alapmező = 4 lábprofil + polclemezek

A Dexion rendszerű elemes fém polcok első szerelési egysége a 4 db lábból és tetszőleges számú (egyforma méretű és egymás alatt elhelyezkedő) polclemezből összeállított, úgynevezett alapmező. Ennek stilizált felülnézeti rajza, illetve fotója valahogy így néz ki.

 

egy alapmezo abradexion alapmezo

 

Egy alapmezőben a lábprofilok az egymás alatt elhelyezkedő tetszőleges számú (a képen 5 db.) polclemezhez (azok sarkaihoz) csavarokkal kapcsolódnak. A lábprofilokra alul (szintén csavarozva) úgynevezett talplemezek kerülnek (ezek a fotón nem látszanak). A polc merevségét a sarkokhoz - a csavarok alá - elhelyezett saroklemezek biztosítják.

 

 

Szerelési módok

Egy több mezőből álló polcrendszert kétféle - alapmezős és kiegészítő mezős - szerelési móddal állíthatunk össze. Az alapmezős szerelési mód szerint először külön - külön megépítjük a szükséges darabszámú alapmezőt (4 lábas polcot), majd azokat egymáshoz csavarozzuk. A kiegészítő mezős szerelésnél ellenben az egymás mellé kerülő mezők közös lábakon állnak. A két szerelési módot az alábbi két ábra, illetve az ezek alatt található két fénykép szemlélteti.

 

alapmezos szerelesi mod abra

 

 

kiegeszito mezos szereles abra

 

 

alapmezos szereleskiegeszito mezos szereles

                             alapmezős szerelés                                           kiegészítő mezős szerelés

 

Anyagszükséglet számítás

Egy egyszerű 4 lábas alapmező megépítéséhez - attól függően, hogy hány polclemezt akarunk beépíteni - a következő mennyiségű alkatrészekre van szükség:

 

anyagszukseglet 4 labas

 

Ennek megfelelően, ha az elképzelt polcrendszerünket alapmezős szerelési móddal kívánjuk megépíteni, akkor az anyagszükséglet számításához a megépítendő mezők számát meg kell szorozni a fenti táblázatban található alkatrész darabszámokkal.

 

Amennyiben pedig a kiegészítő mezős szerelési módot választjuk, akkor a 6 - 8 - 10 lábbal rendelkező egybe épített polcrendszerek anyagszükséglete a következő táblázatból olvasható ki.

anyagszukseglet 6 labas

 

anyagszukseglet 8 labas

 

anyagszukseglet 10 labas

 

Az alapesetektől eltérő kialakítású, bonyolultabb, egyedi polcrendszerek megtervezéséhez kérje segítségünket! Kérésére helyszíni felmérést végzünk, és segítséget nyújtunk polcrendszere megtervezésében és kivitelezésében is. Forduljon hozzánk bizalommal!

Az elemes fém polcok összeszerelési segédletét a "Használati utasítás" gombra kattintva töltheti le, illetve tekintheti meg.

 

 

A Dexion rendszerű elemes polcok további érdekessége, hogy akár különféle "bútorok", vagy tartók is készíthetők belőle. Erre gondolatébresztőnek két példát mutatunk: Az első képen egy mosogató beépítés és egy polc kombinációja, míg a másik két képen egy büfé eladóterének lépcsős bemutatópultja látható.

 

 

E szerkezetek, illetve polcrendszerek horganyzott kivitele azért is kedvező, mert az ebből készült polcok, pultok és állványok tartósak, a mechanikai hatásoknak jól ellenállók és könnyen tisztántarthatók.

 

POLC BOLT BÉKÉSCSABA

 

 

 

Raklapos állványok

A nagy mennyiségű, raklapokon tárolt áruféleségek tárolására ideális megoldást jelentenek a különféle raklapos állványok, melyek hosszú élettartamú, ipari méretű tárolásra kifejlesztett, nagy teherbírású, viszonylag könnyen összeállítható és újra szétbontható szerkezetek. E tárolási mód lényege az, hogy a termékek raklapról polcokra történő le és visszapakolása elmarad, mert az árut lepakolás nélkül, raklappal együtt teszik fel  - általában targoncával - a raklapos állványra.

 

 

A raklapos állványok főbb részei az állványkeretek, illetve az azokat összekötő állványgerenda párok. Az állványkeretek magassága függ a helyiség belmagasságától, illetve attól, hogy a raklapos állványon hány szinten és milyen magasságú raklapokat szeretnénk elhelyezni. A fenti, bal oldali képen például egy talaj + két rakodószintes raklapos állványrendszer látható. Az első rakodószint a raktár padozatán van, az első gerendapár a földtől 150 cm-re, míg a második a földtől 4,0 méter magasságban helyezkedik el. A rendszer előnye, hogy a szintek magassága némi átépítéssel (a gerendapárok áthelyezésével) bármikor megváltoztatható.

A raklapos állványokat általában egy oldalról pakolják. Így azokat vagy a fal mellé (azzal párhuzamosan) helyezik el, vagy utcákat alakítanak ki belőlük. Ez utóbbi esetben az állvány sorokat célszerű egymással háttal elhelyezni (lásd a fenti bal oldali képet).

Egy 2 állványkeretből és valahány különböző magasságban elhelyezett állványgerenda párból álló egységet állványmezőnek nevezzük. Az állványmezők felállíthatóak önállóan (2 állványkeret és közte a gerendák), vagy egymás után, sorba fűzve (mivel az állványgerenda párok az állványkeretek mindkét oldalára felakaszthatók, így az állványmezők egymás után, tetszőleges számban egymáshoz kapcsolhatók).

Az állványgerendák hosszuk és teherbírásuk alapján csoportosíthatók. Legjellemzőbbek a 2 raklap elhelyezésére alkalmas, 1800 mm hosszú, illetve a 3 raklap elhelyezésére alkalmas, 2700 mm hoszú állványgerendák, de ritkán (kis súlyú raklapos áru tárolásakor) 4 raklap tárolására alkalmas, 3600 mm hosszú gerendapárokat is be szoktak építeni. A megnevezésükben általában a hosszukat, a keresztmetszetüket és a teherbírásukat adják meg. Végeik kialakítása olyan, hogy a gerendák végén található kapcsoló elemek beleakadnak az állványkeretek oszlopain kialakított fülekbe és perforációkba (lásd az alábbi, bal oldalon látható fotót!).

Teherbírásukat általában úgy adják meg, hogy egy - egy gerendapár megoszló terhelés esetén, hány tonna súlyt bír el, vagy hogy egyenletes terhelés esetén egy - egy paletta (raklap) milyen súlyú lehet. Például: Teherbírás 3,0 tonna/gerendapár, vagy Teherbírás 1000 kg/paletta.

 

 

Kizárólag használt raklapos állványokat forgalmazunk, így az elérhető választék mindig változik. Ahhoz, hogy Önnek megfelelő műszaki tartalmú árajánlatot tudjunk adni, a következő információkra van szükségünk:

  • Hány darab és milyen magas állványkeretre kér árajánlatot? Mennyi a raktár belmagassága és milyen magasan tervezi elhelyezni a raklapos állvány legfelső tárolószintjét? Ez azért érdekes, mert ha például a felső szint 2 m magasan lesz, de mi éppen 2,5, vagy 3,2 méter magas állványkereteket tudunk Önnek szállítani, akkor semmiképp sem éri meg azt a fölösleges állványkeret részt levágni, mert lehet később (egy esetleges átépítéskor) még jól jöhet a magasabb állványkeret.
  • Ehhez hány darab, milyen hosszú és milyen teherbírású gerenda kell? Fontos, hogy az igény pontos legyen, mert nem mindegy hogy 100 db gerendára, vagy 100 db gerendapárra (azaz 200 db gerendára) van valakinek szüksége!
  • Hová kell az árut leszállítani? Mivel ez nehéz áru, a szállítása is költséges. Ezért a pontos szállítási cím elengedhetetlen.
  • Mennyire sürgős a raklapos állvány beszerzés? Pár hetünk van csak rá, vagy akár néhány hónapig is keresgélhetjük az optimális megoldást?

Az általunk kiajánlott raklapos állványrendszer műszaki paramétereit és árait mindig egyedi árajánlat formájában adjuk meg az érdeklődők számára.

 

 

Üzletünkben raktározási problémáival kapcsolatban, szaktanácsadással állunk rendelkezésére! Kérésére helyszíni felmérést végzünk, és segítséget nyújtunk polcrendszere megtervezésében és kivitelezésében is.

 

Kérje árajánlatunkat!

 

Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.

 

POLC BOLT BÉKÉSCSABA